Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare 2015 - 2025
Florin Răchitan  - Marti, 4 Noiembrie 2014

În cadrul conferinţei de închidere a proiectului pentru realizarea ei, în sala de şedinţe a Consiliului Local a fost prezentată marţi Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare în perioada 2015 – 2025, document necesar pentru stabilirea priorităţilor de investiţii, în vederea utilizării optime a fondurilor europene în ciclul financiar actual.

La lucrările conferinţei au participat primarul Dorel Coica, viceprimarul Marcela Papici, câţiva consilieri locali, dar şi directorii instituţiilor subordonate Primăriei Satu Mare.

Între priorităţile cuprinse în strategie amintim construirea drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza şi Halmeu – Satu Mare – Turda, înnoirea parcului auto pentru transportul public de călători, piste pentru biciclişti între Satu Mare şi Păuleşti, Odoreu, Vetiş şi Dara, amenajarea unor parcări cu mau multe etaje, subterane sau supraterane, în zona centrală a municipiului, dar şi a unui pasaj pietonal subteran ce ar face legătura între Calea Traian şi Drumul Botizului, prin strada Cimitirelor.

De asemenea, se au în vedere investiții în captarea și distribuția energiei geotermale ca sursă de căldură pentru oraş, investiții în producerea de energie termică pe bază de biomasă, dar și investiții într-un sistem de iluminat public ecologic.

Totodată, strategia prevede și un proiect integrat de reabilitare a zonei centrale a oraşului, dar şi a clădirii Filarmonicii „Dinu Lipatti”, înființarea unui teatru de păpuși în limba română și a unui teatru de vară, precum  și construirea unei săli polivalente.

Întregul material cu strategia de dezvoltare a oraşului, la acest link.

1565 vizite
Distribuie pe