Locale Altele
Marti, 18 Iunie 2019
Marti, 18 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pregătiri pentru turul II al alegerilor
Florin Răchitan  - Joi, 13 Noiembrie 2014

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Adriana Vâlcu, au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, pregătirile care se fac pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Ei au precizat că după ce primul tur s-a desfăşurat fără incidente deosebite, autorităţile nu au primit reclamaţii nici în timpul campaniei electorale dintre cele două tururi de scrutin, astfel că sunt asigurate toate condiţiile pentru a avea alegeri corecte.

Duminică vor fi deschise toate cele 334 secţii de votare din localităţile judeţului Satu Mare între orele 7 – 21 şi sunt aşteptaţi la urne 318.014 alegători, cu 96 mai mulţi decât în primul tur, datorită faptului că mulţi dintre ei au reuşit să intre în legalitate în această perioadă, făcându-şi documente de identitate.

Joi a început distribuirea celor 350.090 buletine de vot repartizate judeţului Satu Mare şi a celor 188.554 autocolante care se lipsesc pe cărţile de identitate ale votanţilor (restul au rămas nefolosite din primul tur).

Reprezentanţii Prefecturii controlează în aceste zile toate secţiile de votare din judeţ, să se asigure că scrutinul se va desfăşura fără probleme şi că se vor putea evita şi unele situaţii neplăcute ce s-au ivit în noaptea de după primul tur: se pare că preşedinţii a trei secţii de votare din judeţ au sigilat, din exces de zel, intrările principale în clădirile în care erau amenajate aceste secţii, lăsându-i afară pe jandarmii sau poliţiştii care asigurau paza, deşi era destul dacă se sigilau doar intrările în încăperile în care erau numărate buletinele de vot în faţa reprezentanţilor tuturor partidelor implicate în alegeri.

Trecând peste aceste situaţii, care nu au prejudiciat cu nimic rezultatul votului, preşedintele BEJ, Adriana Vâlcu, a declarat că toţi preşedinţii secţiilor de votare s-au descurcat bine în ceea ce priveşte raportarea prezenţei la vot la orele dinainte stabilite şi au completat corect toate procesele verbale, astfel că se aşteaptă să nu aibă probleme nici în această duminică.

La fel ca în primul tur, cererile pentru urnele mobile, împreună cu adeverinţele medicale ce atestă faptul că alegătorii respectivi nu se pot deplasa, se depun la secţiile de votare la care sunt arondaţi sâmbătă, între orele 18 – 20.

O noutate importantă pentru cei care duminică nu se vor afla în localităţile de domiciliu, dar vor dori să voteze înscriindu-se pe listele electorale suplimentare: pentru a evita scandalul din primul tur pe această temă, Biroul Electoral Central permite descărcarea de pe site-ul instituţiei şi scoaterea la imprimantă a formularelor de declaraţii pe proprie răspundere, care pot fi completate cu datele personale oriunde şi oricând. Singura condiţie impusă este ca aceste formulare să fie datate şi semnate în faţa membrilor secţiei de votare unde persoanele în cauză doresc să-şi exercite dreptul la vot.

Formularele se pot descărca de pe site-ul BEC sau direct de aici. 

802 vizite
Distribuie pe