Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Noua majoritate” din Consiliul Local pune tunurile pe Primărie
Florin Răchitan  - Joi, 27 Noiembrie 2014

Cu toate că încă nu s-a constituit oficial, noua majoritate din Consiliul Local Satu Mare şi-a intrat în drepturi la şedinţa de joi, când cei mai activi consilieri ai UDMR, Butka Gergo şi Maskulik Csaba, dar şi liderul lor de grup, Magyar Lorand, s-au alăturat colegului lor de la PD-L (sau ACL sau Noul PNL sau ce-o fi), Cosmin Raţiu, în criticile pe care le-a adus acesta conducerii Primăriei.

Din partea Executivului nu prea a fost cine să le răspundă, o parte a şefilor de birouri din Primărie părăsind chiar ostentativ sala la finalul şedinţei, nefiind curioşi de subiectele prezentate de PDL-ist la punctul Diverse, ceea ce a determinat-o pe viceprimăriţa Marcela Papici să-şi ceară scuze şi în numele lor.

De-altfel, viceprimăriţa, despre care nu se poate spune că ar fi sărit în barca noii majorităţi, şi-a notat cu conştiinciozitate toate observaţiile colegilor, promiţând că le va transmite mai departe, celor care au atribuţii în rezolvarea problemelor semnalate.

Discuţiile au început la proiectul de hotărâre privind decontarea cheltuielilor cu naveta profesorilor care predau la şcolile din Satu Mare. UDMR-iştii au ridicat mai multe obiecţii în legătură cu modalitatea în care sunt dovedite sumele ce se decontează, uneori exagerate, în opinia lor. De-altfel, la votarea proiectului, întregul grup UDMR s-a abţinut, dar hotărârea a fost aprobată deoarece, în acest caz, PDL-iştii nu au făcut front comun cu ei.

Showtime-ul a sosit însă la punctul Diverse, când Cosmin Raţiu a proiectat o galerie foto cu lucrări edilitare prost executate de firmele care au contracte cu Primăria (majoritatea fotografiilor prezintă situaţii reale, actuale, dar unele sunt vechi de câteva luni şi au fost făcute în perioade în care lucrările erau în curs de executare, iar problemele au fost remediate între timp n.r.).

Apoi UDMR-iştii au reclamat lipsa de sincronizare şi de comunicare între Primărie şi Poliţia Locală, agenţii amendându-i, se pare, pe unii cetăţeni care au scos resturile vegetale în faţa caselor lor, în timpul Curăţeniei de Toamnă demarate de Florisal, fără să ştie că s-a făcut o pauză de o săptămână înainte de prelungirea duratei acestei acţiuni.

Noii aliaţi l-au luat la rost, apoi, şi pe şeful Poliţiei Locale, Ioan Precup, pentru excesul de zel cu care agenţii lui au amendat un bătrân cu suma echivalentă a două pensii şi i-au confiscat căruţa, în timp ce jmekerii îşi parchează merţanele pe Corso fără să-i deranjeze nimeni, iar femeile nu mai au curajul să iasă seara din casă de frica violatorului ucigaş.

Ioan Precup a încercat să explice că aşa scrie în lege şi că a dublat numărul patrulelor pe străzile oraşului. Cu atâta a rămas. 

949 vizite
Distribuie pe