Locale Altele
Vineri, 20 Mai 2022
Vin, 20 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproape jumătate din Carei a rămas fără curent de Revelion
Prefectura Satu Mare  - Joi, 1 Ianuarie 2015

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a coordonat în noaptea de 31 decembrie 2014 - 1 ianuarie 2015 toate instituţiile abilitate să rezolve situaţia apărută în municipiul Carei, unde s-a produs o avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică care a afectat 29 de străzi (aproximativ 3.000 de consumatori).

Echipele Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare lucrează fără oprire, de aseară pentru remedierea defecţiunilor tehnice apărute.

Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii Electrica Satu Mare, în data de 30.12.2014 la orele 20.10 s-a produs o avarie în municipiul Carei la linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  zona Piaţa 1 Mai, consumatorii de energie electrică rămânând nealimentaţi  până la orele 20.54, când toţi consumatorii afectaţi au fost realimentaţi.

În data de 31.12.2014 în municipiul Carei s-a produs o a doua avarie la orele 16.57 în linia electrică subterană de 6 kv care alimentează  aproape jumătate din municipiul Carei, iar la orele 17.45 s-a reuşit realimentarea tuturor consumatorilor pe căi de rezervă. 

La orele 20.12 s-a produs a treia avarie în linia electrică subterană de 6 kv ce alimenta aceeaşi zonă, rămânand consumatorii nealimentaţi. În zona avariată se lucrează cu trei echipe pentru lichidarea avariei. În data de 01.01.2015 orele 14,00 sunt încă nealimentaţi o mare parte din consumatorii municipiului Carei din cauza faptului că au fost identificate defecte multiple la linia electrică ce alimentează zona.

La solicitarea directorului Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, la Carei a ajuns în această dimineaţă şi o echipă de defectoscopie din judeţul Maramureş, care ajută echipele locale Electrica, lucrând în paralel pentru rezolvarea avariilor. Activitatea Spitalului Municipal din Carei nu a fost afectată datorită faptului că a fost pus în funcţiune de îndată un grup electrogen.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ţinut legătura în permanenţă, telefonic, cu primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, pentru găsirea soluţiilor optime pentru rezolvarea  problemelor din punct de vedere administrativ, respectiv cu directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, pe linie tehnică pentru identificarea modalităţii de soluţionare a avariilor.

De altfel, atât subprefectul Altfatter Tamas, cât şi directorul Electrica Satu Mare, ing. Mircea Tămaş, s-au deplasat la Carei pentru a gestiona situaţia la faţa locului. Potrivit estimărilor tehnice, o parte dintre consumatorii afectaţi vor avea curent până la ora 15.00, iar o altă parte până la ora 17.00.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, îi asigură pe cetăţenii din municipiul Carei că instituţiilor implicate depun toate eforturile pentru a remedia în totalitate defecţiunile identificate. 

988 vizite
Distribuie pe