Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Careienii nu au avut curent timp de 3 zile, acum se pare că e OK
Florin Răchitan  - Vineri, 2 Ianuarie 2015

UPDATE: Un comunicat de presă al societății Electrica, transmis vineri seara, anunță remedierea defecțiunilor în distribuirea curentului electric în municipiul Carei și reluarea furnizării energiei către toți cei 3.300 consumatori afectați în ultimele zile :

Echipele Electrica Distributie Transilvania Nord au reusit remedierea in totalitate a defectiunilor aparute in retelele de distributie a energiei electrice din localitatea Carei.

Cauzele intreruperilor au fost multiple, printe acestea numarandu-se temperaturile foarte scazute, supraincarcarea retelei din aceasta perioada, precum si aparitia unor defectiuni atat la cablul electric principal, cat si la cele de rezerva.

Din primul moment al constatarii avariilor, echipele de interventie s-au aflat in teren si au lucrat continuu la remedierea tuturor acestor probleme.

In data de 30.12.2014, la ora 20:20, s-a constatat o prima avarie ca urmare a unei defectiuni aparute la cablul electric subteran de 6kV Piata 1 Mai, unul dintre cablurile principale de alimentare a municipiului Carei. Echipele de interventie Electrica Satu Mare au asigurat realimentarea consumatorilor, la ora 21.09, pe doua cabluri de rezerva.

In dimineata zilei de 31.12.2014 au aparut incidente noi in retea, echipele de defectoscopie depistand defectiuni succesive, aparute atat pe cablul principal (cu o lungime de 2,7 km), cat si pe cele doua cabluri de rezerva.

Avand in vedere gravitatea defectiunilor aparute, Electrica Satu Mare a solicitat sprijinul echipelor de defectoscopie (procedeu tehnic prin care se depisteaza si localizeaza defectiunile la cablurile subterane) ale Agentiei de Servicii Energetice Baia Mare si Oradea. Echipele au lucrat toata noaptea, insa activitatea lor a fost ingreunata de temperaturile foarte scazute. Precizam ca pentru remedierea defectiunilor la cablurile subterane sunt necesare sapaturi, lucrarile fiind dificile din cauza solului inghetat.

Realimentarea zonelor afectate s-a realizat progresiv, respectiv, in data de 01.01.2015, la ora 15.35, au fost alimentati o parte dintre consumatori, iar in perioada urmatoare, pe masura identificarii si remedierii defectiunilor, ceilalti consumatori.

La aceasta ora, toti cei 3.300 de consumatori afectati de aceste incidente succesive au fost realimentati. Pe toata aceasta perioada, echipele Electrica Satu Mare, impreuna cu conducerea Sucursalei Satu Mare, a Filialei  Electrica Distributie Transilvania Nord, Prefectura Satu Mare si Primaria Carei au fost prezente la fata locului pentru a coordona activitatea din teren.

Precizam ca in planul de investitii al Electrica Distributie Transilvania Nord este prevazut, pentru anul in curs, un amplu proiect de inlocuire a cablurilor vechi din municipiul Carei.

Electrica Distributie Transilvania Nord regreta aceste incidente si ii asigura pe toti consumatorii de profesionalismul si seriozitatea echipelor care au actionat in aceste zile si nopti pentru remedierea defectiunilor aparute si realimentarea cat mai rapida cu energie electrica.


ORA 15: Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, i-a convocat vineri pe membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea soluţionării avariilor electrice din municipiul Carei.

Echipele Electrica din Satu Mare, Maramureş şi Bihor lucrează fără oprire din noaptea de Revelion, dar penele de curent au continuat și în primele două zile ale anului.

Potrivit declarațiilor directorului Electrica Satu Mare, Mircea Tămaș, acestea sunt cauzate  de rețeaua veche de 50 de ani, care a fost suprasolicitată în aceste zile de sărbătoare. Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a declarat că a cerut în repetate rânduri modernizarea rețelei, dar societatea Electrica nu a făcut până acum investițiile necesare în acest sens.

După ce a participat la ședință, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, s-a deplasat la Carei pentru a urmări măsurile care se iau în vederea remedierii situației, având în vedere că asemenea probleme au apărut în aceste zile și în alte localități din județ.

« Vreau să obțin un angajament din partea celor de la Electrica, pe termen scurt și mediu, că vor schimba toate cablurile în întreg județul, pentru a nu se mai întâmpla acest tip de eveniment nicăieri și sătmărenii să nu mai fie afectați » - a declarat Adrian Ștef.

De-altfel, Consiliul Județean a asigurat încă din prima zi a anului alimentarea cu energie electrică, prin generatoare, a instituțiilor subordonate la Carei: Centrul de Ingrijire şi Asistenţă pentru Persoane cu Handicap Mintal „Sf. Ana” și Centrul de îngrijire şi asistenţă socială „Alexandru”.

Potrivit ultimelor informaţii transmise de către conducerea societăţii de distribuţie a energiei electrice, până în seara zilei de vineri, 2 ianuarie 2014, toţi careienii vor avea curent. Pe de altă parte, autorităţile judeţene au făcut toate demersurile la nivel central pentru ca situaţia de la Carei să nu se mai repete, impunându-se un plan concret de investiţii în domeniul distribuţiei energiei electrice la nivelul întregului judeţ.

1670 vizite
Distribuie pe