Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sală Polivalentă și bazin olimpic de înot pe strada Vulturului
Florin Răchitan  - Joi, 29 Ianuarie 2015

Consilierii locali sătmăreni au aprobat în ședința ordinară de joi o hotărâre pe baza căreia Primăria va solicita Ministerului Apărării Naționale transferul în domeniul public al municipiului Satu Mare al unui teren de aproape 23.000 mp aflat în prezent în administrarea Armatei, în zona străzii Vulturului.

Primăria vrea să construiască acolo o sală polivalentă și un bazin olimpic de înot, iar hotărârea adoptată joi este primul pas în demararea procedurilor, edilul-șef Dorel Coica făcând deja demersuri la conducerea Guvernului pentru obținerea finanțării acestor investiții.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii au aprobat și modernizarea străzilor Diana și Digului, obiective cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală.

De asemenea, a fost aprobată extinderea rețelei Big Brother pe teritoriul municipiului Satu Mare prin instalarea unui număr de 73 camere de supraveghere, care, alături de cele 66 existente deja, vor contribui la creșterea nivelului siguranței publice în oraș.

Un alt proiect important care a primit undă verde din partea consilierilor locali este studiul de fezabilitate privind reabilitarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Satu Mare.

Este vorba despre înlocuirea corpurilor de iluminat de pe stâlpii stradali cu lămi LED care au consum redus de energie, iar administrația locală ar face astfel economii de 70% față de valorile actuale ale facturilor de curent electric. Noul sistem ar fi unic în țară, iar potrivit calculelor Primăriei, investiția s-ar recupera în decurs de 15 ani.

1127 vizite
Distribuie pe