Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Se demolează garajele în trei cartiere din Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 5 Martie 2015

Aşa cum a anunţat din timp, Primăria Satu Mare a început joi demolarea garajelor rămase în Micro 17, Carpaţi I şi Carpaţi II cu ajutorul muncitorilor de la Florisal, protejaţi de jandarmi şi poliţişti locali. Este vorba despre cele câteva garaje care nu au fost dărâmate până acum de proprietarii lor, deşi au primit somaţii încă de luna trecută.


Unii au făcut reclamaţii şi şi-au exprimat dezacordul faţă de această măsură a Primăriei (inclusiv un proprietar care avea nu mai puţin de 5 garaje în care îşi ţinea maşinile de mărci celebre, ca Mercedes, mai ceva ca la vila lui Hugh Heffner), dar majoritatea cetăţenilor s-au supus din timp somaţiilor şi şi-au demontat singuri garajele.La ora la care se demontau construcţiile metalice, primarul Dorel Coica anunţa, într-o conferinţă de presă, că în ciuda speculaţiilor lansate de adversarii politici, până la sfârşitul anului vor fi amenajate, în locul garajelor, parcări, terenuri de joacă şi spaţii verzi, la fel cum s-a întâmplat în Micro 16, unde această operaţiune a avut loc în cursul anului trecut.


Proprietarii garajelor demolate au drept de preemţiune asupra locurilor de parcare ce se vor amenaja în locul acestora, astfel că pot să-şi rezerve încă de pe acum spaţiile. Cei care au refuzat să-şi demoleze singuri garajele vor primi acasă facturile cu cheltuielile pe care le-a necesitat această operaţiune şi nu vor putea să-şi plătească nici un impozit local şi nu vor primi nici o adeverinţă fiscală de la Finanţele Locale până nu se vor achita de această obligaţie financiară.
1821 vizite
Distribuie pe