Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Al treilea pod, garsoniere, pasaj, mobilier stradal nou etc.
Florin Răchitan  - Luni, 23 Martie 2015

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatele întâlnirilor pe care le-a avut la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, cu reprezentanţii diverselor ministere cu care administraţia sătmăreană colaborează în derularea unor proiecte locale.

Astfel, edilul-şef a anunţat că în 2 aprilie va semna contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare completă a Drumului Careiului pe porţiunea de la intrarea în municipiul Satu Mare, finanţarea totală de 15 milioane de lei fiind asigurată de Guvern.

De asemenea, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală se asigură fonduri pentru reabilitarea în această vară a străzilor Diana, Digului şi Curtuiuş. Printr-un alt program guvernamental se asigură fondurile necesare pentru reabilitarea completă a „ghetoului” de pe Ostrovului, unde vor fi amenajate 99 garsoniere pentru tineri.

Tot Guvernul va asigura finanţare pentru reabilitarea termică a 2 blocuri cu 14 apartamente din Satu Mare, acestea adăugându-se celor 14 blocuri cu 510 apartamente pentru care sunt asigurate deja fonduri europene, la fel ca şi pentru alte 15 blocuri cu 493 apartamente ce urmează să beneficieze de asemenea fonduri.

În cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu primarul sătmărean, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a promis că va face demersurile necesare la conducerea Regionalei CFR Cluj pentru a redeschide pasajul peste Calea Ferată de pe strada Cimitirului, ce va facilita legătura între Calea Traian şi Drumul Botizului.

Dorel Coica a mai anunţat că au fost întocmite studiile de mediu şi circulaţie pentru cel de-al treilea pod peste Someş (între zona Ştrandului şi Interex) şi se speră că se va putea obţine pentru acest proiect finanţare europeană în următorul ciclu financiar al UE. De asemenea, a intrat în licitaţie proiectul de reparaţii capitale la Podul Decebal, care ar urma să se execute în această vară.

În schimb, licitaţia pentru mobilier stradal nou a fost deja finalizată, astfel că în scurt timp vor fi schimbate toate băncile, coşurile de gunoi şi staţiile de autobuz din municipiul Satu Mare. Mobilier şi instalaţii specifice vor fi montate şi în 23 de locuri de joacă nou create sau pentru a le înlocui pe cele vechi şi stricate.

Au fost întocmite şi studiile de fezabilitate pentru modernizarea în acest an a Pieţei Mici şi a Pieţei Someş, urmând ca anul viitor să vină şi rândul Pieţei Mari pentru modernizare completă.

Iar în final, mesaj din partea primarului pentru „unii consilieri locali care sunt şi şefi ai Colegiului Medicilor Stomatologi, dar nu prea au habar de cabinetele stomatologice din şcoli” (noul liberal Cosmin Raţiu n.r.): după ce la Liceul Tehnic „Eliza Zamfirescu” funcţionează de un an un asemenea cabinet stomatologic, în curând vor fi puse în funcţiune alte două cabinete, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, respectiv Şcoala „Mircea Eliade”, graţie şi unei donaţii din partea Organizaţiei Caritas, constând în scaune stomatologice moderne, pentru care edilul-şef i-a mulţumit fostului consilier local UDMR şi actual director Caritas, Ladislau Lang.

1039 vizite
Distribuie pe