Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Sens giratoriu în faţa Liceului Economic
Florin Răchitan  - Miercuri, 25 Februarie 2009

Un sens giratoriu în regim experimental este în curs de amenajare în faţa Liceului Economic din Satu Mare, la intersecţia străzilor Corvinilor şi Henri Coandă.

Potrivit declaraţiilor primarului Iuliu Ilyes, acesta va avea menirea de a fluidiza circulaţia în zonă, având în vedere că acolo se află una dintre cele mai dificile intersecţii din oraş, din punctul de vedere al şoferilor.

În cazul în care sensul giratoriu experimental îşi va dovedi utilitatea, acesta va fi amenajat standard, la fel ca în intersecţia din Soarelui.

 

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes a mai anunţat că priorităţile pentru perioada imediat următoare sunt reabilitarea drumului spre Păuleşti şi refacerea asfaltului pe Bulevardul Lucian Blaga, pe porţiunea cuprinsă între străzile C.A. Rosetti şi Vulturului. Drumul Păuleştiului se va închide în următoarele zile, iar circulaţia va fi deviată pe străzile Independenţei şi Ambudului.

 

Primarul a anunţat, de asemenea, că nu renunţă la taxa specială de salubrizare, respectiv la sistemul de depunere la Finanţele Locale a declaraţiilor pe proprie răspundere de către toţi sătmărenii cu privire la numărul persoanelor din fiecare locuinţă.

Cu toate că această taxă a fost suspendată în urma atacării ei în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului, Iuliu Ilyes a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local a fost introdus un nou proiect de hotărâre în acest sens, redactat de data aceasta în aşa fel încât să nu mai poată fi atacat de Prefectură.

 

La fel se va proceda şi cu hotărârea privind înfiinţarea unei autogări pentru microbuse în faţa sediului Transurban, primarul considerând că motivele pentru care prefectul a atacat în instanţă respectiva Hotărâre de Consiliu Local sunt puerile.

În ceea ce priveşte rezolvarea provizorie a accesului transportatorilor cu microbuse la staţiile din oraş, primarul a declarat că sunt în curs de desfăşurare negocieri cu primarii de comune şi cu firmele de transport pentru ca fiecare microbuz să poată să oprească într-o singură staţie din oraş, fără drept de staţionare, doar pentru a permite coborârea şi urcarea călătorilor. 

Tags: sens  giratoriu  liceu  economic  
2013 vizite
Distribuie pe