Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Cod roșu de inundații pentru județul Satu Mare
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 27 Mai 2015

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis Cod Roșu de inundații pentru bazinele Maja (județul Satu Mare și Sălaj), Sălaj (județele Sălaj și Maramureș) și Bărsău (județul Maramureș), valabil până la ora 14.00, Cod Portocaliu pentru bazinele hidrografice din județele, Maramureș, Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud și Sălaj valabil până astăzi la ora 14.00, precum și Codul Galben pentru județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj și Mureș, valabil până astăzi la ora 23.00.

Încă de la apariția primelor efecte ale fenomenelor meteo periculoase, la nivelul comitetelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub avertizări au fost luate toate măsurile pentru a se putea interveni în cel mai scurt în sprijinul populației.

De asemenea, de la momentul avertizării meteo-hidrologice au fost activate grupele operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din cele trei județe aflate sub Cod Roșu și s-a trecut la aplicarea măsurilor de ridicare a capacității operaționale.

La nivelul celor trei județe acționează în teren pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice peste 800 de pompieri militari sprijiniți de echipe de poliție și jandarmi,  cu mijloacele tehnice aflate în dotare.

Avertizarea vizează: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 27.05.2015 ora 07:05 – 27.05.2015 ora 14:00

 

 

751 vizite
Distribuie pe