Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Funcţionarii publici sătmăreni nu primesc tichete de vacanţă
Leontina Volosciuc  - Luni, 2 Martie 2009

Cei aproximativ 800 de funcţionari publici sătmăreni angajaţi cu contracte individuale de muncă nu vor primi tichete de vacanţă, anunţă un comunicat de presă al Primăriei Satu Mare.

La nivelul municipiului Satu Mare, persoanele angajate cu contract individual de muncă fac parte din aparatul de specialitate al primarului, personalul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, cel al Serviciului de Asistenţă Socială, personalul creşelor, Poliţia Comunitară, personalul Casei de Cultură „G.M. Zamfirescu”, precum şi asistenţii persoanelor cu handicap.

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, consideră că acordarea tichetelor de vacanţă este practic imposibilă în condiţiile bugetelor de austeritate şi a nevoii de reducere a cheltuielilor pe anul 2009.


Ordonanţa guvernamentală prevede acordarea din bugetele locale a tichetelor de vacanţă tuturor persoanelor încadrate cu contract individual de muncă până la nivelul contravalorii a şase salarii de bază minime brute pe ţară pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Iuliu Ilyes susţine că acordarea tichetelor de vacanţă poate însemna o cheltuială de două până la trei milioane de lei. În plus, este de aşteptat ca şi personalul din învăţământ să solicite aceste tichete de vacanţă ceea ce ar însemna o cheltuială suplimentară de 4,2 până la 6,5 milioane de lei.

Tags: tichete  vacanta  functionari  publici  
2516 vizite
Distribuie pe