Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul şi-a prezentat raportul de activitate pe anul 2008
Florin Răchitan  - Joi, 5 Martie 2009

În cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, primarul Iuliu Ilyes şi-a prezentat raportul de activitate pe anul 2008, aceasta fiind o obligaţie prevăzută de lege.
Prezentat sub formă de slide-show proiectat pe un ecran mare de pe peretele sălii de şedinţe, raportul a cuprins o avalanşă de cifre, date statistice, fotografii şi explicaţii, conţinutul lui fiind extins, practic, pe perioada întregului mandat anterior al primarului Iuliu Ilyes.

 

Din acesta a reieşit că investiţiile au crescut simţitor la Satu Mare începând cu anul 2005, deşi e adevărat că o bună parte a acestora au fost finanţate din credite sau fonduri nerambursabile, în timp ce cam jumătate din bugetul local se cheltuie pe învăţământ.

În ceea ce priveşte creditele, o veste recentă a dat peste cap planurile administraţiei locale: pe fondul crizei economice, Banca Unicredit Ţiriac nu mai acordă ultima tranşă de credit, în valoare de două milioane de euro, din care urma să se reabiliteze infrastructura cartierului Sătmărel. „Încă nu ştim ce vom face, dar vom găsi o soluţie şi pentru Sătmărel” – a dat asigurări primarul Iuliu Ilyes.

 

Anul trecut, municipiul Satu Mare „s-a descurcat” dintr-un buget total de aproximativ 300 milioane de lei, din care s-au făcut o serie de investiţii în infrastructură, unele demne de toată lauda, altele mai puţin reuşite.

Primarul este mândru în special de investiţiile în reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor, a locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi, de finalizarea lucrărilor la pasajul de pe strada Fabricii şi la Drumul Odoreului, precum şi de inaugurarea celei mai moderne staţii de epurare a apelor uzate din ţară.

În acelaşi timp, însă, recunoaşte că proiectul de reabilitare a Podului Golescu îi dă bătăi de cap în continuare, deoarece se pare că gropile ce au apărut recent în asfaltul proaspăt întins pe pod sunt semnele unor probleme structurale pentru care nu prea găsesc soluţii nici specialiştii în domeniu.

 

Mai în glumă, mai în serios, primarul a amintit şi de problema ciorilor din Grădina Romei, de care se pare că nu vom scăpa prea curând, deoarece zburătoarele sunt animale protejate de lege, iar administraţia locală „are mâinile legate” în acest caz.

Tags: raport  activitate  primar  2008  
1331 vizite
Distribuie pe