Locale Altele
Vineri, 3 Aprilie 2020
Vin, 3 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Porţilor Deschise la ambulatoriul recent reabilitat
Florin Răchitan  - Vineri, 21 August 2015

În premieră naţională, conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare a organizat vineri Ziua Porţilor Deschise la una dintre instituţiile subordonate, Ambulatoriul Integrat (Policlinica Veche) de pe strada Gheorghe Lazăr.

A fost o ocazie potrivită pentru sătmărenii interesaţi să viziteze toate cele 12 secţii recent dotate cu echipamente moderne după inaugurarea clădirii reabilitate anul trecut.

Cu mici gafe şi probleme de organizare, deschiderea oficială a evenimentului a avut loc cu puţină întârziere, dar managerul Spitalului Judeţean, Marcela Papici, şi directoarea medicală Paula Mare au avut inspiraţia ca până la sosirea oficialităţilor să-i invite pe cei prezenţi într-un tur al secţiilor ambulatoriului, pentru a vedea cu propriii ochi rezultatelor investiţiilor masive făcute în ultimii ani de Consiliul Judeţean în această instituţie.

În tot acest timp, activitatea ambulatoriului nu a fost oprită, pacienţii fiind primiţi pentru consultaţii de către medici, iar forfota de pe coridoare a imprimat evenimentului o atmosferă cu adevărat specifică Porţilor Deschise.

Sosit de la o şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a măsurat tensiunea arterială şi nivelul glicemiei (asistentele au anunţat că Adrian Ştef are tensiune de aviator), după care, împreună cu vicepreşedintele Mircea Govor şi prefectul Eugeniu Avram au participat la deschiderea oficială a evenimentului.

În discursurile lor, oficialităţile au subliniat importanţa sprijinului Guvernului în realizarea celor mai mari investiţii în sistemul sătmărean de sănătate în istoria postdecembristă, rezultatul fiind creşterea evidentă a calităţii serviciilor asigurate la toate secţiile Spitalului Judeţean.

Reprezentanţii conducerii judeţului, dar şi managerul spitalului le-au mulţumit, de asemenea, şi celor 234 medici şi mai mult de 1.000 de asistente care au rămas la Satu Mare, în ciuda greutăţilor, a sacrificiilor din anii anteriori şi a cântecelor de sirenă din străinătate, ei urmând să beneficieze de o majorare salarială de 25% în acest an şi dublarea salariilor până în anul 2017.

Probabil cel mai important moment al ceremoniei de deschidere a fost premierea sponsorilor, firma, ONG-uri sau persoane fizice care au sprijinit activitatea diferitelor secţii ale spitalului în ultimii ani, dând dovadă de un spirit civic rar întâlnit în societatea noastră.

1669 vizite
Distribuie pe