Locale Altele
Vineri, 3 Iulie 2020
Vin, 3 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Catargul pentru super-drapelul din Piaţa Romană ar costa 5 miliarde
Florin Răchitan  - Vineri, 28 August 2015

În urmă cu patru ani, Asociaţia Veteranilor de Război a venit cu ideea năstruşnică de a amplasa un drapel gigantic, de vreo 100 mp, în mijlocul Pieţei Romane din municipiul Satu Mare, să se vadă bine! ;))

Atunci, proiectul de hotărâre al Consiliului Local a fost votat în unanimitate, deci şi de cei care acum ar prefera să uite acel episod şi abia aşteaptă să lanseze isterie pe Facebook, în precampania electorală.

Costurile pentru amplasarea catargului de câţiva zeci de metri înălţime, cu tot cu steagul aferent, au fost estimate atunci la vreo două miliarde lei vechi, iar veteranii de război dădeau asigurări că au la dispoziţie cam 1,4 miliarde lei în acest scop.

Aşa cum era de aşteptat, toate acestea au fost poveşti, dar există oameni în Satu Mare care nu au uitat proiectul, iar în şedinţa de vineri a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Vârstnice, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Mircea Marian, l-a întrebat pe prefectul Eugeniu Avram că ce-i cu catargul, ce se mai aude? ;))

Invitat la şedinţă, reprezentantul Primăriei Satu Mare, Gheorghe Rentea, i-a informat pe pensionari că între timp costurile estimate s-au ridicat la… 5 miliarde lei vechi!!! Mai precis, aceasta este oferta trimisă Primăriei de către societatea Unio, care s-a arătat dispusă să efectueze lucrările de amplasare a mega-catargului.

Cei din conducerea Primăriei s-au făcut palizi la vederea sumei şi au solicitat oferte şi de la alte firme specializate în asemenea lucrări, fiindcă este destul de evident că mai trebe să curgă multă apă pe Someş în jos până ce super-drapelul românesc se va vedea şi din turnul bisericii lui Makovecz din Csenger.

1065 vizite
Distribuie pe