Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biletele din parcometre, obligatorii în centrul Sătmarului
Leontina Volosciuc, Florin Răchitan  - Miercuri, 11 Martie 2009

Cele 12 parcometre instalate în municipiul Satu Mare funcţionează la parametri normali. Acestea au fost date în folosinţă încă de săptămâna trecută, însă oficial au fost prezentate miercuri în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat viceprimarii Adrian Albu şi Kereskenyi Gabor, precum şi şeful Serviciului Siguranţa Traficului şi Administrare Parcări, Adrian Neacşu.

Cei trei au prezentat detalii legate de funcţionarea automatelor şi au precizat că, pe viitor, vor mai fi achiziţionate alte parcometre, ce urmează să fie instalate şi în alte zone ale oraşului.


Parcometrele funcţionează cu monede de 10 şi 50 de bani, dar şi cu bancnote de 1, respectiv 5 lei. Un bilet de parcare de o jumătate de oră costă 1 leu, un bilet de o oră costă 2 lei, iar unul pentru o zi costă 5 lei. Instrucţiunile de folosire a aparatelor sunt scrise în limbile română, maghiară şi engleză.

 

Aparatele au fost instalate în parcările din aşa-numita Zonă A, care cuprinde Bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Libertăţii, zona Pieţei Mari şi a Pieţei Someş. Acestea funcţionează de luni până vineri între orele 8.00-17.00, iar sâmbăta în intervalul orar 8.00-14.00. Duminica şi în sărbătorile legale aparatele nu vor funcţiona.

În timpul în care aparatele funcţionează, în zonele respective se va putea parca numai după cumpărarea biletelor de parcare din automate, ceea ce înseamnă că în acele parcări nu vor fi valabile nici măcar abonamentele cumpărate anterior de sătmăreni.

Cu aceste abonamente sau cu tichetele de parcare cumpărate de la chioşcuri se va putea parca în Zona A numai în afara orelor de funcţionare a parcometrelor. Excepţie face, deocamdată, zona Pieţei Mari, unde nu au fost încă instalate parcometre şi unde se va putea parca în continuare, la orice oră a zilei, cu tichete sau abonamente.

De asemenea, abonamentele sau tichetele cumpărate de la chioşcuri vor fi valabile în continuare în toate celelalte parcări din oraş, unde nu sunt instalate parcometre.


De luni, 16 martie, echipe din cadrul Serviciului Siguranţa Traficului Rutier, încep controalele pe teren, iar şoferii prinşi fără bilete de parcare se vor trezi cu roţile maşinilor blocate, iar pentru deblocarea acestora vor achita 150 de lei.

Tags: parcometre  functionare  bilete  centru  
2104 vizite
Distribuie pe