Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul prefect a intrat în pâine
Leontina Volosciuc  - Luni, 23 Martie 2009

După ce vineri Radu Giurcă a depus jurământul şi a fost instalat oficial în funcţia de prefect al judeţului Satu Mare, duminică acesta a participat deja la prima videoconferinţă cu prefecţii susţinută de primul-ministru Emil Boc şi vicepremierul Dan Nica.

În cadrul videoconferinţei, Emil Boc, le-a cerut prefecţilor să întocmească un tabel cu stadiul licitaţiilor organizate cu fonduri europene, pentru că există întârzieri foarte mari. Tabelul trebuie transmis Ministerului Administraţiei şi Internelor până pe data de 27 martie, la ora 12.00.

De asemenea, până în data de 3 aprilie, la orele 12, conform solicitării primului-ministru, prefecţii vor trebui să comunice graficul de organizare a licitaţiilor pentru contractele cu fonduri structurale şi stadiul realizării programelor finanţate prin fondurile de preaderare PHARE, ISPA şi SAPARD. În cazul nerespectării termenelor, România ar trebui să returneze respectivele sume.

La Satu Mare, la videoconferinţă au mai participat şi subprefecţii Octavian Lazin şi Ştefan Gati. Premierul Emil Boc le-a mai cerut prefecţilor, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, să aplice programul de guvernare aprobat în Parlament, şi nu interesul politic al partidelor din care au făcut parte, să vegheze la respectarea legalităţii în privinţa actelor emise de autorităţile locale.

Tags: videoconferinta  prefect  giurca  
1740 vizite
Distribuie pe