Locale Altele
Sambata, 6 Martie 2021
Sam, 6 Mar 2021
Sătmărenii își pot face programări online pentru buletine și căsătorii
Veronica Hodas  - Miercuri, 13 Ianuarie 2016

Începând de miercuri, 13 ianuarie 2016, sătmărenii își vor putea face programări online în vederea eliberării cărții de indentitate sau programări pentru căsătorii.

Directorul Direcției de Evidență a Persoanelor (DEP), Ionel Torja a explicat, în cadrul unei conferințe de presă faptul că programările online sunt mult mai benefice pentru cetăţenii care nu doresc să stea la rând la ghișee.

Astfel, sătmărenii se pot programa online pentru rezervarea intervalului orar în care doresc să se prezinte la ghişeu pentru depunerea cererilor de eliberare a actelor de identitate. 
Tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul http://www.satu-mare.ro/bul/Buletine%20online%20SATU%20MARE.htm . Pe prima pagină se găsesc link-urile de legătură pentru actele necesare. Sunt expuse pe larg toate documentele necesare de care aveți nevoie.

Programarea se poate face cu o zi înainte de depunerea cererilor pentru actul de identitate. De exemplu, dacă vineri este prima zi în care va funcționa acest sistem, programarea se face joi. Aplicația este funcțională începând de azi, iar până în după masa acestei zile s-a făcut o singură programare.

Conform directorului DEP, fiecare cetățean are 15 minute în care „va fi servit la ghișeu în condiții adecvate anului 2016.”. Sătmărenii trebuie să se prezinte, în urma programării online, cu actele pregătite pentru că, în cazul în care au uitat un document, își pot pierde programarea.

La Serviciul de Evidență a Persoanlr și Ghișeu Unic din cadrul Direcției de Evidență a Persoanelor a municipiului Satu Mare pot solicita eliberarea unui act de identitate doar cetățenii cu domiciulul pe raza municipiului Satu Mare și din cele nouă comune arondate: Agris, Bârsau, Botiz, Doba, Dorolt, Lazuri, Micula, Odoreu, Vetis.

Menționăm faptul că și viitorii miri care doresc să se programeze pentru starea civilă o pot face online pe site-ul Primăriei.

 

 

1461 vizite
Distribuie pe