Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comunicarea proastă între Finanțe și CJAS pune sătmărenii pe drumuri
Prefectura Satu Mare  - Marti, 26 Ianuarie 2016

Ca urmare a informării prezentate în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural de către medicul şef al Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate Satu Mare (CAS), Raveca Gliga, marţi 26 ianuarie, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat la cabinetul său o şedinţă de analiză a schimbului de informaţii între CAS şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare (AJFP) privind contribuabilii.

La această întrunire au participat din partea CAS, preşedintele – director general, Georgeta Pop şi directorul economic, Daniela Olariu, iar din partea AJFP Satu Mare , adjunctul şefului administraţiei, domnul Darius Filip şi doamna Angela Marinescu, şef serviciu, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Principala problemă care rezultă în urma prezentării situaţiei actuale a solicitanţilor de servicii medicale constă în obţinerea cu greutate a dovezii calităţii de asigurat, urmare a funcţionării deficitare a transmiterii informaţiilor fiscale dinspre ANAF, instituţia care colectează contribuţiile la fondul de sănătate, către CAS, instituţia care decontează serviciile medicale prestate contribuabilului.

Între cele doua instituţii exista un protocol de colaborare, dar cu toate acestea, transmiterea informaţiilor nu se efectuează în timp real, astfel încât cetăţenii sunt nevoiţi să apeleze de mai multe ori la instituţiile statului, pentru a face dovada calităţii de asigurat.

Prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram a recomandat reprezentanţilor celor două instituţii perfectarea unei proceduri de lucru prin care schimbul de informaţii să fie eficient, iar cetăţenii să nu fie obligaţi să facă drumuri suplimentare inutile.

În acelaşi timp a transmis miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor Publice o solicitare de identificare a unor soluţii astfel încât protocolul de colaborare între ANAF şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să devină un instrument util la nivel local, asigurând schimbul operativ de date şi informaţii fiscale, în beneficiul cetăţenilor.

680 vizite
Distribuie pe