Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fostul prefect Radu Bud va fi noul prefect al judeţului Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 18 Februarie 2016

Imediat după revocarea unui număr de nouă prefecţi din ţară, inclusiv a celui de la Satu Mare, Guvernul a decis înlocuirea acestora cu alţii, care vor îndeplini temporar atribuţiile de reprezentanţi ai Executivului în teritoriu.

Pe lista înlocuitorilor, prezentată de purtătorul de cuvânt Dan Suciu după şedinţa de guvern de joi, apare şi numele lui Radu Bud, care va prelua ştafeta de la Eugeniu Avram la conducerea Prefecturii Satu Mare.

Radu Bud a mai fost prefect în timpul Guvernului Tăriceanu, după care a fost ţinut „de rezervă”, în calitate de inspector guvernamental, adică face parte dintr-un grup de înalţi funcţionari publici specializaţi şi pregătiţi oricând să ocupe o funcţie de prefect oriunde în ţară, după model francez.

"Aceste numiri vin ca urmare a unei evaluari pe care Ministerul de Interne a facut-o, tinand cont de activitatea prefectilor care au fost schimbati sau dorinta de a se implica in politica. (...) Initial, Guvernul ar fi dorit sa organizeze concursuri pentru numirea in aceasta functie, concursuri in conditiile legii, dar e o procedura care dureaza foarte mult timp. (...) A trebuit sa avem aceste numiri tot cu caracter temporar" – a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

2840 vizite
Distribuie pe