Locale Altele
Duminica, 29 Noiembrie 2020
Dum, 29 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O bandă în plus pe Drumul Careiului, pentru hypermarketul Dedeman
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 Martie 2016

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali sătmăreni au aprobat miercuri ultimele proceduri birocratice necesare asigurării unei căi potrivite de acces la magazinul Dedeman ce se va deschide la capătul Drumului Careiului.

Aleşii Sătmarului aprobaseră anterior un schimb de terenuri între societatea Dedeman şi municipiul Satu Mare, pe baza căruia întreaga arteră de circulaţie de la ieşirea din oraş se va lărgi, astfel că Drumul Careiului va avea câte o bandă în plus pe fiecare sens, până la sensul giratoriu de la intrarea spre viitorul hypermarket.

Primarul Dorel Coica a salutat votul unanim al consilierilor locali, subliniind că acesta este un sprijin important atât pentru societatea Dedeman, care a ales să investească la Satu Mare în dauna oraşelor vecine, cât şi pentru clienţii magazinului. Lucrările de construcţie sunt în toi şi, conform programului stabilit de managementul firmei, magazinul Dedeman ar trebui să se deschidă în această vară.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, primarul Dorel Coica a anunţat că, de comun acord cu reprezentanţii tuturor partidelor din Consiliul Local, au fost găsite soluţiile legale pentru reducerea cotelor de impozit pe care le plătesc în prezent micii întreprinzători cu firme ce îşi au sediile sociale în apartamente.

Conducerea Primăriei Satu Mare s-a inspirat din modelele implementate de oraşele vecine, care căzuseră iniţial în aceeaşi capcană şi au majorat taxele la nişte valori astronomice, iar proiectul de hotărâre pentru reducerea acestor taxe va fi supus dezbaterii consilierilor la următoarea şedinţă ordinară, la sfârşitul acestei luni. 

1522 vizite
Distribuie pe