Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Investiţii masive în renovări şi igienizare la Spitalul Judeţean
Florin Răchitan  - Luni, 4 Aprilie 2016

În cadrul unei acţiuni încrucişate de control desfăşurată la nivel naţional, o echipă de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava a verificat în ultimele săptămâni condiţiile igienico-sanitare de la Spitalul Judeţean.

Potrivit declaraţiilor făcute luni de managerul Marcela Papici în cadrul unei conferinţe de presă, inspectorii suceveni nu au găsit probleme grave, dar au sancţionat conducerea spitalului sătmărean cu amendă de 5.000 de lei şi au stabilit termene de conformare până la care trebuie puse la punct toate aspectele semnalate.

Printre acestea s-a numărat, de exemplu, lipsa termometrelor din frigidere, problemă rezolvată deja prin achiziţionarea de termometre noi, sau organizarea din trei în trei ani a cursurilor de igienă pentru personalul medical, pentru care au fost deja contractaţi specialiştii de la Crucea Roşie.

Celelalte probleme urmează să fie rezolvate în cadrul proiectului mai amplu de modernizare a tuturor unităţilor ce aparţin de Spitalul Judeţean şi care necesită investiţii masive din bugetul judeţului sau din fonduri europene.

Astfel, acum urmează modernizarea secţiei de Neurologie de la Spitalul Vechi, investiţie estimată la 1,2 milioane de lei, reabilitarea şi extinderea secţiei de Reanimare de la Spitalul Nou după mutarea la parter a punctului de transfuzie sanguină, precum şi înlocuirea cu termopan a vechilor uşi şi geamuri de la parterul şi etajul I al Spitalului Nou, lucrări executate prin contractul-cadru de reabilitare şi modernizare a întregii clădiri. 

Tags: spital  judetean  igienizare  investitii  control  marcela papici  
1227 vizite
Distribuie pe