Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Extinderi ale reţelelor de apă şi canalizare la Petreşti şi Viile Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 5 Aprilie 2016

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa extraordinară de marţi modificările în Master Planul de apă şi apă uzată al judeţului Satu Mare, necesare pentru a extinde reţelele din două localităţi.

Astfel, pentru Viile Satu Mare a fost aprobată o extindere a reţelelor de distribuţie, de la 3 km, cât era stabilită iniţial lungimea totală a conductelor, la 8,8 km, astfel încât să cuprindă mai multe străzi ale localităţii. Valoarea investiţiei este estimată la 3,5 milioane euro.

La Petreşti se renunţă deocamdată la achiziţia unui număr de 500 apometre, în schimb se extinde reţeaua de apă şi canalizare şi pe teritoriul parcului industrial nou construit, iar unele conducte de pe reţeaua stradală se schimbă pentru altele cu diametrul mai mare. Valoarea acestei investiţii este de 643.000 euro.

În ambele cazuri a fost nevoie de aceste actualizări pentru a se certifica faptul că cele două localităţi sunt incluse în Master Planul Judeţean, având astfel şansa de a depune proiectele spre finanţare în cadrul programelor europene din noul ciclu financiar al UE.

Tags: extindere  apa  canal  petresti  viile satu mare  
951 vizite
Distribuie pe