Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Local Căpleni a fost dizolvat
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Aprilie 2009

Tribunalul Satu Mare a dat marţi o sentinţă prin care a dizolvat Consiliul Local Căpleni, asigurând un precedent pentru alte două consilii locale din judeţ, cele de la Sanislău şi Porumbeşti, care riscă, de asemenea, să fie dizolvate.

 

Potrivit legii, un consiliu local trebuie să-şi înceteze activitatea dacă nu se întruneşte deloc timp de două luni. În cele trei localităţi enumerate, aleşii comunităţilor nu au participat la nici o şedinţă timp de mai mult de două luni, iar Prefectura Satu Mare a iniţiat procedurile legale pentru dizolvarea consiliilor.

 

Este de aşteptat ca în zilele următoare Tribunalul să publice sentinţele şi în cazul celorlalte două consilii locale, urmând ca Guvernul să stabilească o dată pentru organizarea unor noi alegeri în localităţile respective.

 

Şedinţele consiliilor locale ar fi trebuit să fie convocate de primari sau de cel puţin o treime din numărul total al consilierilor, dar toţi cei implicaţi au considerat că nu au avut motive să se întrunească pentru a dezbate problemele comunităţilor ori au dorit să facă economii prin neplata indemnizaţiilor de şedinţă ce li se cuvin consilierilor.

Tags: capleni  consiliu  dizolvat  
1072 vizite
Distribuie pe