Locale Altele
Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Mie, 22 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe modernizarea străzilor Diana şi Digului
Florin Răchitan  - Luni, 23 Mai 2016

Primarul Dorel Coica a predat luni dimineaţa amplasamentele pentru lucrările de modernizare ce încep la două străzi paralele cu digurile Someşului, pe ambele maluri. Este vorba despre strada Diana pe malul drept şi strada Digului pe malul stâng.

Strada Diana este o stradă de pământ ce va fi complet reabilitată şi modernizată pe toată lungimea ei de peste 1 km până la strada Gabriel Georgescu. Drumul va fi asfaltat, vor fi amenajate trotuare, reţea de canalizare şi canal tehnic pentru cablurile de curent şi telefonie. 

Se are în vedere şi continuarea străzii Diana spre Bulevardul Transilvania, iar în acest scop Primăria are de gând să exproprieze şi să demoleze vechiul abator de la capătul acestuia. În acest fel, circulaţia ar avea un flux continuu pe lângă digul de pe malul drept al Someşului, iar traficul ar fi decongestionat pe străduţele din zonă.

În partea cealaltă a râului, strada Digului va face legătura între strada Proiectantului şi Drumul Careiului, fluidizând, de asemenea, circulaţia în tot cartierul Micro 16.

Valoarea totală a investiţiei pe cele două străzi este de aproape 3 milioane de lei, termenul de execuţie a lucrărilor este de doi ani, dar primarul Dorel Coica speră ca cea mai mare parte a lucrărilor să fie finalizate în decurs de un an.

Tags: modernizare  strada  diana  digului  
945 vizite
Distribuie pe