Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noul Consiliu Judeţean Satu Mare. Pataki Csaba este preşedinte, Panea şi Rus vicepreşedinţi.
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Iunie 2016

La convocarea prefectului Radu Bud, noul Consiliu Judeţean ales în urma scrutinului din 5 iunie s-a întrunit miercuri în prima şedinţă, cea de constituire. La şedinţa maraton, care a durat peste trei ore, au fost prezenţi 32 dintre cei 33 consilieri aleşi pe listele celor patru partide politice care au obţinut mandate pentru reprezentanţii lor.

A lipsit preşedintele interimar al PSD, Octavian Petric, care, de-altfel, a şi renunţat la mandatul său de consilier judeţean, păstrându-şi locul în Camera Deputaţilor până la finalul acestei sesiuni parlamentare. De-altfel, atât la PSD, cât şi la celelalte partide reprezentate în Consiliul Judeţean se aşteaptă „mişcări de trupe” în următoarea perioadă, în sensul că unii dintre cei care au intrat în Consiliul Judeţean vor renunţa la mandatele lor în favoarea unor colegi.

După înmânarea certificatelor ce atestă calitatea lor de consilieri judeţeni, conducerea şedinţei a fost preluată, conform cutumei, de cel mai vârstnic dintre ei, Virgil Enătescu, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri.

S-au constituit grupurile politice, moment care nu a adus surprize faţă de ceea ce se ştia deja demult. UDMR şi PNL formează noua majoritatea politică, cu 20 de consilieri, în timp ce PSD şi ALDE, cu 13 consilieri, au trecut în opoziţie.

La fel de lipsită de surprize a fost şi alegerea preşedintelui şi a celor doi vicepreşedinţi care vor conduce judeţul în următorii patru ani. În baza alianţei pe care au format-o împreună, Pataki Csaba din partea UDMR a devenit preşedinte, el fiind ales cu unanimitate de toţi cei prezenţi, iar liberalii Alexandru Panea şi Ionuţ Rus sunt vicepreşedinţi, ei primind majoritatea voturilor colegilor, chiar şi a celor din noua opoziţie. De-altfel, niciunul dintre partidele de opoziţie nu şi-a desemnat candidaţi pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi, astfel că alegerea acestora a fost o simplă formalitate. 

Tags: consiliu  judetean  nou  constituire  pataki csaba  
2286 vizite
Distribuie pe