Locale Altele
Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Mie, 20 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kereskenyi Gabor a depus jurământul ca primar
Florin Răchitan  - Joi, 23 Iunie 2016

La convocarea prefectului Radu Bud și cu participarea liderilor partidelor care au obținut mandate în urma alegerilor din 5 iunie, precum și a directorilor tuturor birourilor și instituțiilor subordonate Primăriei, joi a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Satu Mare.

Din cei 23 consilieri locali au fost prezenți 21, fostul primar Dorel Coica și colegul său de la PSD, Silviu Sumlaș, fiind plecați din localitate. Ședința fiind statutară, au fost aleși liderii de grup ai celor patru partide care au reprezentanți în Consiliul Local, respectiv UDMR – 10 consilieri, PSD – 7, PNL – 3 și ALDE – 3.

Toți aceștia, dar și primarul ales Kereskenyi Gabor, au depus apoi jurământul și au trecut la formarea comisiilor de specialitate în care vor activa fiecare în următorii patru ani în cadrul Consiliului Local.

În primul său discurs după preluarea oficială a mandatului, Kereskenyi Gabor a insistat asupra ideii de a fi primarul tuturor sătmărenilor, indiferent de naționalitate, și le-a cerut celor prezenți să renunțe la politicianisme și să se apuce de treabă împreună în interesul locuitorilor orașului.

Ultimul moment al ședinței de joi a fost alegerea viceprimarilor, care, la fel ca în cazul Consiliului Județean, s-a desfășurat după scenariul stabilit dinainte, chiar dacă negocierile pentru stabilirea celui de-al doilea nume de viceprimar s-au întins până în ultima clipă. Până la urmă, au fost doar două propuneri, ambele din partea PNL, iar Doina Feher și Adrian Albu au fost aleși viceprimari, fiecare cu un singur vot împotrivă. Astfel, în virtutea alianței ce asigură UDMR-ului o majoritate politică fragilă în Consiliul Local, din cei trei consilieri liberali doi au ajuns direct viceprimari.

Tags: consiliu  local  nou  kereskenyi  juramant  
2207 vizite
Distribuie pe