Locale Altele
Duminica, 23 Septembrie 2018
Dum, 23 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare susține Baia Mare - Capitală Culturală Europeană
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 3 August 2016

Prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, au participat miercuri, la sediul Instituţiei Prefectului – Județul Maramureș, la semnarea protocoalelor de susținere a Municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. 

La eveniment au mai participat reprezentanţii Consiliului Județean Maramureș, Municipiului Baia Mare, Fundației Baia Mare 2021, respectiv reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În deschidere, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuț, a făcut un scurt istoric al proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021, iar Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat buna colaborare existentă între partenerii din Regiunea Nord-Vest și faptul că scopul ultim al oricărei colaborări între administrațiile județene este de a le oferi oamenilor o viață mai bună.

Directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021, Vlad Tăușance, a prezentat în linii generale proiectul pe care îl dezvoltă. Acesta este de părere că ar fi de bun augur o inventariere a resurselor de care dispun cele patru județe și conturarea unei strategii comune de promovare. 

Prefectul și președintele Consiliului Județean Satu Mare au semnat protocolul pe loc, iar conducerile județelor Bistrița-Năsăud și Bihor urmează să îl semneze în zilele următoare. În ceea ce privește județul Sălaj, secretarul județului, Cosmin Vlaicu, a avut mandat din partea administrației județene să sprijine proiectul și să semneze protocolul. 

Prefectul Radu Bud a declarat că susţinerea acestui proiect va fi de bun augur pentru sătmăreni: “Fără îndoială noi suntem cei mai apropiaţi vecini ai judeţului Maramureş, atât din punct de vedere geografic, cât şi cultural, iar un posibil câştig al acestui titlu pentru Baia Mare este un câştig şi pentru Satu Mare. Dacă acest lucru se va întâmpla, ne dorim ca participanţii la evenimentele din Baia Mare să facă o escală la Satu Mare.  Suntem convinşi că o astfel de opţiune va asigura, printre altele, condiţiile necesare construirii drumului rapid Satu Mare - Baia Mare”  - a precizat Radu Bud. 

Tags: protocol  sustinere  baia mare  capitala  culturala  europeana  
523 vizite
Distribuie pe

Sătmăreanul Valentin Macec, consul al României la Londra
Luni, 10 Septembrie 2018
Fostul vicepreședinte (pentru o perioadă scurtă) a Consiliului Județean Satu Mare, Valentin Macec, a fost instalat oficial, vinerea trecută, într-unul dintre cele trei posturi de consuli ai Ambasadei României de la Londra.   continuare

Ioana Bran la reuniunea miniștrilor de Tineret din UE. Se triplează numărul tinerilor din Programul Erasmus!
Marti, 4 Septembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului din România, deputatul sătmărean Ioana Bran...   continuare

Cum ajungi șef la parcări în Satu Mare? Cu cât mai multă pagubă!
Luni, 27 August 2018
Mai țineți minte locurile de parcare ”strâmte” amenajate în anul 2014 în câteva zone din Micro 16 și Micro 15 (Aleea Milcov)?   continuare

Transferul Hotelului Sport către municipiul Satu Mare este o prioritate pentru Ioana Bran
Vineri, 24 August 2018
După entuziasmul anunțului făcut de Primărie cu privire la preluarea Hotelului Sport de către...   continuare

Soclul statuii lui Vasile Lucaciu, neglijat în Anul Centenarului
Joi, 23 August 2018
Consilierul județean Adrian Cozma atrage atenția asupra unui alt aspect al neglijenței administrației locale, căreia i-a căzut victimă, din nou, statuia lui Vasile Lucaciu din parcul central al municipiului Satu Mare. Soclul statuii așteaptă sărbătoarea Centenarului Unirii cu o cifră lipsă la anii care indică...   continuare