Locale Altele
Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Mie, 14 Nov 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare susține Baia Mare - Capitală Culturală Europeană
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 3 August 2016

Prefectul Radu Bud şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, au participat miercuri, la sediul Instituţiei Prefectului – Județul Maramureș, la semnarea protocoalelor de susținere a Municipiului Baia Mare în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. 

La eveniment au mai participat reprezentanţii Consiliului Județean Maramureș, Municipiului Baia Mare, Fundației Baia Mare 2021, respectiv reprezentanți ai Instituțiilor Prefectului și Consiliilor Județene din Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În deschidere, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuț, a făcut un scurt istoric al proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021, iar Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, a subliniat buna colaborare existentă între partenerii din Regiunea Nord-Vest și faptul că scopul ultim al oricărei colaborări între administrațiile județene este de a le oferi oamenilor o viață mai bună.

Directorul artistic al Fundației Baia Mare 2021, Vlad Tăușance, a prezentat în linii generale proiectul pe care îl dezvoltă. Acesta este de părere că ar fi de bun augur o inventariere a resurselor de care dispun cele patru județe și conturarea unei strategii comune de promovare. 

Prefectul și președintele Consiliului Județean Satu Mare au semnat protocolul pe loc, iar conducerile județelor Bistrița-Năsăud și Bihor urmează să îl semneze în zilele următoare. În ceea ce privește județul Sălaj, secretarul județului, Cosmin Vlaicu, a avut mandat din partea administrației județene să sprijine proiectul și să semneze protocolul. 

Prefectul Radu Bud a declarat că susţinerea acestui proiect va fi de bun augur pentru sătmăreni: “Fără îndoială noi suntem cei mai apropiaţi vecini ai judeţului Maramureş, atât din punct de vedere geografic, cât şi cultural, iar un posibil câştig al acestui titlu pentru Baia Mare este un câştig şi pentru Satu Mare. Dacă acest lucru se va întâmpla, ne dorim ca participanţii la evenimentele din Baia Mare să facă o escală la Satu Mare.  Suntem convinşi că o astfel de opţiune va asigura, printre altele, condiţiile necesare construirii drumului rapid Satu Mare - Baia Mare”  - a precizat Radu Bud. 

Tags: protocol  sustinere  baia mare  capitala  culturala  europeana  
542 vizite
Distribuie pe

După accidente și scandal, Consiliului Județean a semnalizat ”sensul groazei”.
Duminica, 11 Noiembrie 2018
Devenit deja celebru pentru ”săptămâna și accidentul”, sensul giratoriu inutil și periculos din mijlocul câmpului dintre Gelu și Terebești a fost...   continuare

După o pauză de un an ”din lipsă de consumabile”, angiograful a fost repus în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare
Sambata, 10 Noiembrie 2018
În urmă cu doi ani...   continuare

Autoutilitară din Germania, donată prin Fundația Hans Lindner pompierilor din Craidorolț
Vineri, 9 Noiembrie 2018
În cadrul unei ceremonii desfășurate într-o atmosferă destinsă și prietenească...   continuare

Adrian Cozma ia la rost Primăria Satu Mare pentru halul în care a ajuns Grădina Romei – VIDEO
Joi, 8 Noiembrie 2018
Într-o noua postare pe pagina personală de Facebook, consilierul județean Adrian Cozma ia în colimator de data aceasta conducerea Primăriei Satu Mare...   continuare

Adrian Cozma cere desființarea sensului giratoriu periculos și inutil de la Gelu - VIDEO
Marti, 6 Noiembrie 2018
După ce săptămâna trecută doi soți tineri au fost la un pas de moarte în urma unui accident grav petrecut în sensul giratoriu pe cât de periculos pe atât de inutil de la Gelu, consilierul județean Adrian Cozma ia atitudine...   continuare