Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Contre ciudate între UDMR-iști în ședința Consiliului Local
Florin Răchitan  - Joi, 25 August 2016

La adăpostul lipsei de transparență, după ce tocmai a fost sistată transmisiunea în direct pe posturile locale de televiziune, în ședința de joi a Consiliului Local Satu Mare s-a dat drumul la contre chiar între reprezentanții UDMR, primul semn al unui conflict mocnit, cu conotații politice subtile, despre care vom scrie moaid mai târziu.

Pretextul a fost un proiect de hotărâre prin care, practic, se forțează aprobarea unei investiții imobiliare la Sătmărel în condiții avantajoase pentru proprietarii unei agenții imobiliare sătmărene, cel puțin în ceea ce privește categorizarea terenului.

În esență este vorba despre includerea în intravilanul municipiului Satu Mare a terenului pe care investitorii doresc să construiască 30 de case familiale. În prezent, terenul respectiv se află în extravilan, deci are valoare mai mică, tocmai de aceea s-a propus în ședința de joi un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să introducă terenul în intravilan.

Baiu’ e că, așa cum a semnalat consilierul Maskulik Csaba, în Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Satu Mare, care tocmai se află în faza de realizare în această perioadă, terenul respectiv apare tot în extravilan, deci avem de-a face cu o situație ciudată, dar care, cel puțin deocamdată, poate fi ignorată de noul Consiliu Local, deoarece - nu-i așa? – PUG-ul încă nu e gata ;))

După ce a făcut câteva propuneri de modificare a proiectului inițial de hotărâre, Maskulik Csaba a anunțat că el va vota împotriva acestuia, motivând că un eventual vot “pentru” ar încuraja în continuare “dezvoltarea haotică” a municipiului Satu Mare, împotriva căreia el a ridicat mereu glasul în Consiliul Local în mandatul trecut, iar UDMR a făcut mare tam-tam pe chestia asta în campania electorală, dar acum se pare că i-a lovit amnezia.

Replica i-a fost dată de colegul său de partid, Tiberiu Gunthner, căruia i s-a părut absurdă situația în care un consilier propune modificări la un proiect de hotărâre după care anunță că va vota contra.

Problema a fost tranșată de viceprimarul Adrian Albu (PNL aliat cu UDMR, numa’ reamintim ;)) care a explicat că unii dezvoltatori imobiliari din Satu Mare “au interesul să nu permită includerea unor noi terenuri în intravilanul municipiului Satu Mare” (nush dacă s-a înțeles aluzia n.r.).

Până la urmă, proiectul de hotărâre a fost votat de toți consilierii locali, cu excepția lui Maskulik Csaba. To be continued.

Tags: sedinta  consiliu  local  satu mare  
3567 vizite
Distribuie pe
Adriana
Felicitari domnule Rachitan! Maskulik e singurul consilier care si da seama de ce poate LOOSERUL de kereskeni!!!
2016-08-26 03:18:10
Kereskeni
Pana acuma totul s-a parut roz, dle Rachitan? Poate din Delicatesse langa o halba platita din banii de la Primarie (Coica). Cca. 1500 euro/luna. To be continued...
2016-08-25 21:08:51