Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Marius Iancu și Ana Rusu sunt noii procurori-șefi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 29 Septembrie 2016

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Satu Mare au fost prezentați Marius Iancu, noul procuror șef secție urmărire penală și Ana Rusu, noul procuror șef secție urmărire judiciară.

Cei doi procurori au fost desemnați să ocupe această funcție în urma unui examen pe care l-au susținut în data de 19 septembrie. Menționăm faptul că aceste funcții nu au fost ocupate definitiv până acum din cauza personalului redus, fiecare procuror a fost numit pe acest post prin delegare în diferite perioade de timp.

Ana Rusu, procuror șef al secției urmărire judiciară a intrat în procuratură începând cu luna mai a anului 2007, iar un an și jumătate a profesat ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare (PJ), după care a urmat promovarea în funcții de execuție. Ulterior, a participat la examen pentru ocuparea funcției de conducere prim procuror la PJ cu delegări pe o perioadă de 4 ani și jumătate, iar în 2014 a ocupat funcția de execuție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare. „Prin delegare am fost prim procuror șef secție din 6 în 6 luni urmând ca acum să cred că sunt pregătită pentru a ocupa funcția de procuror șef și am participat la examen pentru susținerea proiectului., a menționat procurorul șef.

Marius Iancu este procuror din anul 1998, iar la început și-a desfășurat activitatea la PJ Satu Mare. Acesta a activat și la PT Satu Mare, iar din 2004 a fost numit și la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Serviciul Teritorial Oradea unde a activat până în anul 2014, timp în care a ocupat și funcția de șef serviciu teritorial Oradea din cadrul DNA. „Odată cu schimbarea conducerii am luat hotărârea să fac parte din această echipă. Vreau să aduc acel suflu de la DNA și la PT și sper cât de curând să vă putem prezenta și cazuri mai serioase de corupție la nivelul județului Satu Mare”, a declarat șef procurorul, Marius Iancu.

De asemenea, acesta a fost desemnat și ca purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Marius Iancu a mai precizat că își dorește ca activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare să intre în sfera urmăririi penale în așa fel încât să se muleze pe obiectivele ministerului public „în principal combaterea corupției din administrație, achiziții publice, sănătate și a infracțiunilor cu specific silvicultura. E O prioritate pentru ministerul public și vrem să ne concetrăm pe obiectivele acestea.”

 

 

 

Tags: procurori sefi  parchet  marius iancu  ana rusu  satu mare  
5502 vizite
Distribuie pe