Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vizită de studiu în Norvegia
ADI Satu Mare  - Vineri, 28 Octombrie 2016

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare a efectuat în perioada 25-27 octombrie o vizită de studiu în Trondheim-Norvegia în cadrul proiectului "Partnership for an enlightened future".

Asociația a fost reprezentată la această vizită de Grieb Csaba - primarul orașului Tășnad, Mihai Găman - primarul comunei Dorolț și Nicoleta Lașan - directorul executiv al Asociației.

Pe durata vizitei de studiu au avut loc întâlniri cu autorități publice din Norvegia, întâlniri cu organizații guvernamentale care finanțează proiecte de eficiență energetică și în domeniul iluminatului public, un atelier de lucru privind posibilitățile pentru Județul Satu Mare de a implementa pe viitor proiecte în aceste domenii, dar și discuții cu partenerul de proiect privind proiectele care se doresc a fi depuse spre finanțare prin Granturile SEE și Norvegiene în următoarea perioadă de finanțare.

Vizita de studiu este una dintre cele trei activități principale ale proiectului, alături de cursul privind tehnologiile noi în domeniul iluminatului public organizat la începutul lunii octombrie la Satu Mare și elaborarea unui ghid de bune practici privind strategiile de eficienţă energetică şi în domeniul iluminatului public.

Proiectul "Partnership for an enlightened future" este implementat în perioada 05.07-15.12.2016 şi beneficiază de un sprijin financiar în valoare de 56.036,46 RON din partea statelor Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2009-2014 prin Fondul pentru Relații Bilaterale-Programul RO01-Asistență tehnică și Fondul Bilateral la Nivel Național-Măsura II: Mediu. Partenerul Asociației în cadrul acestui proiect este International Development Norway Research, organizație de cercetare non-profit localizată în Trondheim-Norvegia.

Tags: vizita  studiu  norvegia  
1401 vizite
Distribuie pe