Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Consiliul Judeţean dă bani primăriilor pentru cofinanţarea proiectelor europene
Florin Răchitan  - Joi, 30 Aprilie 2009

În şedinţa de joi a Consiliului Judeţean au fost aprobate sumele necesare pentru cofinanţarea, respectiv plata TVA-ului în cazul unor proiecte europene derulate de mai multe primării din judeţ.

Cele mai importante proiecte se referă la managementul deşeurilor, iar sumele plătite acum ca TVA vor fi returnate de statul român administraţiilor locale.

 

De asemenea, urmând exemplul municipiului Satu Mare, Consiliul Judeţean a iniţiat procedurile pentru obţinerea certificatului european de calitate ISO 9001 pentru primăriile celorlalte oraşe din judeţ. Astfel, aceste primării ar urma să asigure servicii de calitate mai bună locuitorilor oraşelor respective.

 

În lipsa obişnuitului duel verbal Govor – liberali, consilierii judeţeni nu s-au plictisit nici de data aceasta, ei fiind nevoiţi să amâne ocuparea locului rămas vacant în urma plecării lui Radu Giurca la Prefectură de către un alt reprezentant al PD-L, Valentin Breban, din cauza luptelor interne din partidul respectiv.

După cum se ştie, PD-L a obţinut cinci mandate în actualul Consiliu Judeţean, iar Valentin Breban se afla abia pe locul 23 pe lista de candidaţi la alegerile de anul trecut. Pentru ca el să ajungă în Consiliul Judeţean, ar trebui ca toţi ceilalţi 16 care se află înaintea lui pe lista electorală a partidului să renunţe în scris la orice pretenţie pentru mandatul respectiv.

La conducerea Consiliului Judeţean, însă, nu a ajuns nici un document în acest sens, ba mai mult, se pare că un important membru al filialei PDL din Negreşti-Oaş s-a plâns că a fost dat afară din partid pentru a permite „avansarea” pe listă a lui Valentin Breban.

Tags: sedinta  consiliu judetean  iso  
1705 vizite
Distribuie pe