Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Precizări ale conducerii Spitalului Județean Satu Mare cu privire la decesul unui pacient
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare  - Sambata, 26 Noiembrie 2016

Avand in vedere informatiile aparute in media satmareana, referitoare la ingrijirile acordate unui pacient in cadru UPU Satu Mare, a decesului ulterior al acestui pacient, remitem urmatorul comunicat.

In data de 20.11.2016, la ora 3.46, la Unitatea de Primire Urgente din cadrul SJU Satu Mare a fost adus, de o ambulanta, un pacient, barbat in varsta de 31 de ani. Pacientul a fost preluat de personalul de la Triaj si de medicul de garda. Ora 3.46 e ora predarii in UPU si ora preluarii de medicul de garda.

Conform fisei intocmite la prezentarea in UPU, a relatarilor medicului de garda, pacientul, care raspandea in jurul lui halena alcoolica, era agitat, cu un mers nesigur, dar constient, orientat temporo-spatial, fiind capabil sa ofere numarul de telefon al mamei lui, care a si fost contactata in minutele urmatoare.

La examenul clinic nu s-au pus in evidenta leziuni traumatice la nivel craniului. Pacientul a fost monitorizat pe parcursul prezentei sale in UPU, valorile TA, puls, oxigen fiind in limite normale.

Cat timp a fost in zona de supraveghere, pacientul s-a ridicat din pat si se plimba intre paturile din salon, manifestand continuu dorinta de a pleca din UPU, fiind nemultumit ca i se adreseaza intrebari si considerand ca e retinut peste voia lui. La ora 7.30, pacientul a parasit Unitatea de Primire Urgente insotit de mama si sotie.

In data de 21.11.2016, ora 17.05, acelasi pacient a ajuns din nou la UPU, adus fiind de SMURD cu o ambulanta TIM (Terapie Intensiva Mobila).

La prezentarea in UPU, pacientul avea starea generala alterata si, conform fisei SMURD, la domiciliu a avut o serie de convulsii tonico-clonice. De asemenea, din fisa SMURD reiese ca anterior prezentarii la spital, in urma cu 2-3 zile, pacientul a acuzat cefalee persistenta tratata cu Naproxen.

Avand in vedere starea pacientului, leziunea pusa in evidenta la nivelul lobului urechii drepte, s-a luat decizia efectuarii unei tomografii computerizate la nivelul craniului. In urma examenului CT s-a pus in evidenta o fractura fronto-parietala dreapta cu focare hemoragice intraparenchimatoase.

In vederea efectuarii examenului CT, pacientul a fost sedat, conform protocoalelor medicale in astfel de cazuri, iar apoi intubat pentru protejarea cailor respiratorii.

Conform protocolului pentru asemenea cazuri, s-a luat legatura cu Clinica de Neurochirurgie din Cluj, unde s-au trimis imaginile CT. Specialistii de la aceasta unitate spitaliceasca au considerat ca pacientul nu necesita o interventie chirurgicala si ca poate fi tratat la SJU Satu Mare. Drept urmare, pacientul a fost internat la sectia de Anestezie si Terapie Intensiva, s-a instituit tratamentul specific pentru asemenea cazuri, fiind monitorizate in permanenta functiile vitale.

Din pacate, starea pacientului s-a deteriorat rapid, iar in data de 25.11.2016, in jurul orei 23, a decedat.

Precizam ca toate informatiile de mai sus sunt relatate in baza fiselor de observatie intocmite la UPU, declaratiilor medicilor de garda si a peronalului din UPU, precum si a imaginilor inregistrate video.

Tags: precizari  spital  deces  pacient  
5093 vizite
Distribuie pe