Locale Altele
Luni, 16 Septembrie 2019
Luni, 16 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Alegerile parlamentare costă aproape 1,8 milioane de lei în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Decembrie 2016

Reprezentanții principalelor autorități județene implicate în organizarea alegerilor parlamentare au organizat vineri o conferință de presă în care au prezentat situația pregătirilor pentru scrutinul de duminică, subliniind faptul că în această fază nu au fost înregistrate incidente semnificative și totul decurge conform planificării.

Un număr total de 317.460 de sătmăreni înscriși pe listele electorale permanente sunt așteptați în cele 334 secții de votare amenajate pe tot teritoriu al județului, fiind tipărite deja peste 692.000 de buletine de vot pentru Senat și Camera Deputaților.

Potrivit situației prezentate de prefectul Radu Bud, organizarea alegerilor parlamentare va costa aproape 1,8 milioane de lei în județul Satu Mare, cea mai mare parte a banilor, adică 1,4 milioane de lei, fiind indemnizațiile personalului care asigură buna funcționare a acestui scrutin, iar 360.000 de lei sunt cheltuieli materiale.

Președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, Remus Nemeș, a oferit detalii despre condițiile în care se poate solicita urna mobilă de votare, la care au acces persoanele cu probleme medicale grave, dar numai pe baza unor cereri depuse până duminică la ora 16. De asemenea, urna mobilă va fi transportată, sub pază militară, spital, la căminele de bătrâni, la penitenciar, în arestul Poliției sau la persoanele aflate în arest la domiciliu.

Reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, Sebastian Domuţ, a anunțat  că toţi cei 668 preşedinţi ai secțiilor de votare și locțiitorii acestora au fost instruiți în legătură cu procedurile pe care trebuie să le respecte și să le impună în timpul desfășurării alegerilor. Secțiile de votare se vor deschide duminică dimineața la ora 7 şi se vor închide la ora 21.

El a dat asigurări că sistemele informatice funcţionează perfect, astfel că tentativele de vot multiplu se depistează imediat şi se vor lua pe loc măsurile adecvate.

Tags: alegeri  pregatiri  cheltuieli  
964 vizite
Distribuie pe