Locale Altele
Marti, 29 Septembrie 2020
Marti, 29 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Maskulik Csaba este oficial noul city-manager al Sătmarului
Florin Răchitan  - Marti, 13 Decembrie 2016

Vorba unui consilier hâtru, după ce am aflat și noi cu destulă întârziere numele noului administrator public al județului Satu Mare, desemnat în urma unui concurs “discret”: - Măcar la municipiu am știut de dinainte cine va fi city-manager! :))))

Lăsând gluma la o parte, Primăria Satu Mare a anunțat marți oficial rezultatul concursului în vederea ocupării postului de administrator public, la care singurul candidat a fost Maskulik Csaba (în varianta oficială, numele se scrie Masculic, dar noi folosim varianta pe care o preferă el însuși n.r.).

El a obținut nota 9 la proba scrisă, în care materialul de studiu a constat în legislația din domeniul administrației publice, după care a obținut nota 10 la proba de interviu, în cadrul căreia și-a prezentat proiectul de management, cu abordarea unor teme precum administrarea rețelelor de apă și canalizare ale orașului, salubrizare, transport public, iluminat stradal și dezvoltarea infrastructurii.

După aflarea rezultatului oficial, noul city-manager a avut o primă întrevedere cu primarul Kereskenyi Gabor, pentru stabilirea calendarului de instalare în funcție, apoi ne-a acordat un scurt interviu:

Rep.Felicitări! De când intrați în pâine?

M.C. – Mulțumesc. În această săptămână mai particip la ședința de Consiliu Local, după care îmi voi da demisia din acest for și se pare că în 19 decembrie va avea loc instalarea mea oficială în funcția de administrator public al municipiului Satu Mare.

Rep.Cu ce vă veți ocupa, ce atribuții veți avea în această funcție?

M.C. – Încă nu am stabilit foarte clar atribuțiile, dar se pare că voi avea rol de consultare și coordonare a serviciilor publice și a Direcției Tehnice a Primăriei Satu Mare, urmând să controlez și investițiile și achizițiile publice.

Rep.Ce priorități aveți pe termen mediu și lung?

M.C. – Cel mai important plan, pe care mi-am construit și proiectul de management pentru concurs, constă în realizarea unei strategii integrate de dezvoltare a serviciilor de utilitate publică. Asta înseamnă că trebuie să stabilim niște etape și reguli clare, astfel încât să se sincronizeze toate lucrările ce necesită intervenții în infrastructura orașului. În prezent, nu prea există nici măcar vreo comunicare între diferitele firme sau instituții care fac asemena lucrări, de aceea apar situații în care, de exemplu, cei de la firmele de gaz sau canalizare sparg asfaltul așternut în săptămâna anterioară. Trebuie contactate și aduse la aceeași masă toate firmele și instituțiile care au asemenea lucrări, pentru a-și programa împreună activitatea. De asemenea, este important ca atunci când se demarează vreo investiție într-o zonă a orașului, lucrările să nu se facă pe etape între care să treacă luni de zile, timp în care cetățenii să se plimbe prin noroaie. Dacă ne apucăm să reabilităm vreo stradă, apoi o reabilităm cu tot cu trotuare, canalizare și spații verzi, nu pe bucăți!

Rep.Când se va întâmpla asta la Satu Mare?

M.C. – Vor urma discuții și înțelegeri cu toate instituțiile și firmele implicate, în condițiile în care tocmai s-a semnat și contractul-cadru pentru întreținerea străzilor din municipiul Satu Mare, iar eu estimez că până la jumătatea anului viitor vom avea o strategie unitară, cuprinzând toate aspectele colaborării între aceste firme și instituții, precum și programarea lucrărilor.

Rep.Cum vă veți descurca în colaborarea cu primarul Kereskenyi Gabor, în condițiile în care e un secret știut de toată lumea că sunteți reprezentantul “opoziției interne” din UDMR și ați fost chiar contracandidatul actualului edil-șef în faza de desemnare a candidatului acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare?

M.C. – Poate că viziunile noastre despre anumite probleme politice sau de altă natură diferă uneori, dar suntem oameni maturi și capabili de o colaborare profesională adevărată, deoarecem amândoi știm că facem asta în interesul comun al locuitorilor orașului. Acum punem la o parte orgoliile personale, fiindcă nu-și au locul în această situație. Colaborarea noastră este și un semnal pe care-l transmitem împreună nu doar formațiunii politice din care facem parte amândoi, ci și tuturor locuitorilor municipiului Satu Mare.   

Rep.Ce trebuie să știm despre omul Maskulik Csaba?

M.C. – Sunt sătmărean cu rădăcini în Livada, am absolvit fostul Liceu Industrial nr.5, actualul Kolcsey Ferenc, apoi Facultatea de Mecanică și Tehnologia Construcțiilor de Mașini din Cluj, deci sunt inginer. Am un Masterat în Managementul Financiar-Contabil și Juridic al firmelor și am condus timp de 16 ani unele dintre cele mai importante firme din județul Satu Mare.

Acesta este cel de-al treilea mandat pe care l-am început în Consiliul Local și îmi pare rău că trebuie să renunț la el atât de devreme, dar sunt convins că urmașul meu, desemnat de partid, va fi cel puțin la fel de util comunității în această activitate pe cât m-am străduit eu să fiu. De asemenea, mă mândresc cu pasiunea mea pentru flori, am acasă o grădină pe care o îngrijesc eu personal și sper că la primăvară voi avea deja 40 de specii de… lalele, bineînțeles ;)

Rep. - Koszi szepen și mult succes!

M.C. – Mulțumesc și eu. Ugy legyen!

Tags: interviu  maskulik csaba  city manager  
6469 vizite
Distribuie pe
Cot. Vasile
Va felicit Pt numirea in aceasta functie , pe care sper ca o veti onora cu succes .. . Pentru a va ajuta in munca d.voastra imi permit sa va semnalez situatia dezastruoasa in care se afla. Parcul. Romei (. Kossuth. Kert ).
V-as sugera sa faceti o prioritate in a gasi o solutie europeana de amenajare a parcului , pt ca cetatenii orasului sa -si poata plimba copii in parc. .
(. Momentan imi duc copilul de cate ori am timp in Parcul. din. Baia. Mare. .
2016-12-14 18:50:50