Locale Altele
Vineri, 19 Octombrie 2018
Vin, 19 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul îi dă replica fostului viceprimar Radu Roca
Primăria Satu Mare  - Joi, 12 Ianuarie 2017

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, răspunde printr-un comunicat de presă la declarațiile făcute de fostul viceprimar Radu Roca în cadrul conferinței de presă de miercuri de la sediul Partidului Social Democrat.

Redăm integral textul comunicatului de presă al Primăriei Satu Mare:

În legătură cu declarațiile domnului fost viceprimar PSD Radu Roca, vă comunicăm următoarele:

-         Din fosta postură a dânsului am avea mai mari așteptări în ceea ce privește unele declarații și (dez)informări în legătură cu activitatea administrației publice locale. Dânsul, ca fost viceprimar, timp de 4 ani n-a reușit să iasă din umbra fostului șef, se pare că acum vrea să iasă în evidență prin dezinformarea sătmărenilor.

Răspundem punctual la nelămuririle fostului viceprimar:

  1. Referitor la Locuințele sociale în zona de sud a municipiului Satu Mare: există o documentație urbanistică (proiect pentru PUZ) anunțată cu mare tam-tam de fosta administrație, dar care nu a fost înaintată spre aprobare către Consiliul local și nici nu au fost luate măsurile necesare în vederea rezolvării peoblemelor juridice.
  2. În ceea ce privește învățământul: vom continua pe măsura deschiderii axelor de finanțare, depunerea de proiecte de reabilitare a instituțiilor de învățământ, după cum urmează:
  • 4 grădinițe (Nr. 11, Guliver, Nr. 33, Nr. 7)
  • 3 școli gimnaziale (Mircea Eliade, Octavian Goga, Lucian Blaga)
  • 2 licee tehnologice (Unio – Traian Vuia, Gh. Emil Palade)
  • 1 internat școlar (Internatul Liceului cu Program Sportiv)

Menționăm că de la preluarea mandatului bugetul pentru învățământ a fost suplimentat cu suma de 1.200.000 lei din care am procedat la realizarea următoarelor lucrări: reparații acoperiș, reparații săli de sport, amenajare sală festivă, schimbări uși și ferestre, dotarea cu echipamente de joacă, dotarea cu echipamente IT la următoarele unități de învățământ:

Grădinițele: Draga Mea, Guliver, Nr. 13, Nr. 5, Nr. 24 și Nr. 7

Școlile Gimnaziale: Mircea Eliade, Bălcescu – Petőfi, Nr. 10, Ion Creangă, Grigore Moisil

Licee și Colegii: I.C. Brătianu, Constantin Brâncuși, LPS, Kölcsey Ferenc, Unio – Traian Vuia, Mihai Eminescu, Hám János, Gheorghe Dragoș.

  1. 3.     Referitor la proiectul Sălii polivalente considerăm că locația dorită de fosta administrație este una nepotrivită, având în vedere că nu este posibilă o dezvoltare ulterioară a unei infrastructuri care să deservească acest complex. Mai mult decât atât, situația juridică a terenurilor din zonă nu ne recomandă realizarea unei astfel de investiții.

Menționăm totodată faptul că intenționăm inițierea elaborării unui studiu de fezabilitate pentru un Complex Sportiv (Sală polivalentă, bazin de înot, terenuri de sport) într-o zonă care să permită integrarea complexului la serviciile conexe de recreere și turism.

  1. Referitor la tema parcărilor: din păcate SF-urile întocmite și primite gratis pentru parcările din Micro 17 și Carpați II conțin o serie de lipsuri și greșeli de proiectare. Suntem în proces cu executanții datorită unor proceduri eronate de achiziție publică demarată de fosta administrație.

Cu toate acestea, vom proceda cu prioritate la terminarea lucrărilor începute concomitent cu realizarea iluminatului public aferent parcărilor, lucru care a fost ignorat complet de fosta administrație.

Tags: primar  kereskenyi  replica  roca  
1074 vizite
Distribuie pe
Emőke Fazokas
Nu stiu care a fost scopu dar dezinformarea cetatenilor este o fapta de lipsa de bun simt... daca nu sunt probleme cineva trebuie sa creeze, asa suntem noi...
2017-01-12 20:10:20

Ministrul Ioana Bran face descentralizare în minister
Marti, 16 Octombrie 2018
Așa cum a anunțat încă în momentul preluării mandatului...   continuare

Peste 92% dintre sătmărenii participanți la referendum au votat DA. Degeaba.
Luni, 8 Octombrie 2018
Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, și președintele Biroului Electoral...   continuare

Satu Mare pregătit pentru referendum
Vineri, 5 Octombrie 2018
Având în vedere organizarea referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018, Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare a coordonat activităţile premergătoare zilelor votului. Toate secţiile de votare au preşedinţi...   continuare

Patru orașe din Ardeal au format Alianța Vestului. Adrian Cozma: ”Încă nu-i târziu nici pentru Satu Mare să se alăture”!
Miercuri, 3 Octombrie 2018
Patru mari oraşe din regiunea de Vest a României...   continuare

Ca de obicei, elevii au început școala fără lapte și corn. Acum se dă vina pe ”o problemă informatică”.
Vineri, 28 Septembrie 2018
Licitația pentru furnizarea laptelui, cornurilor și merelor trebuie reluată din motive tehnice, independente de Consiliul Județean Satu Mare.   continuare