Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Primarul pleacă în China, Japonia și Coreea de Sud „să aducă investitori” la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 23 Martie 2017

Vă mai amintiți când a plecat fostul primar Coica în China? Noa, actualul primar Kereskenyi nu se mulțumește doar cu China, ci va ajunge și în Japonia și Coreea (de Sud, nu de Nord). Scopul este același: „atragerea investitorilor la Satu Mare” :))))))

Deplasarea va fi finanțată de Asociația Primarilor de Municipii din România, cu sprijinul Ministerului de Externe și al ambasadelor țărilor care au lansat invitațiile, din delegație urmând să facă 12 primari din țară, printre care și edilul-șef al Sătmarului.

“Este un interes din partea acestor ţări din punct de vedere economic în primul rând pentru România şi oraşul nostru este printre oraşele vizate. Eu sper din tot sufletul că vom reuşi să facem rost şi de investitori care doresc să investească. Un deziderat al meu a fost să încercăm să aducem înapoi tinerii. Din păcate, la ora actuală, mai ales în sectorul IT şi high tech, nu sunt locuri de muncă bine plătite în municipiul Satu Mare, de aceea rămân tinerii noştri absolvenţi de facultăți de informatică preferă să rămână la Cluj sau la Timişoara sau la alte centre universitare din țară și din străinătate. În aceste ţări sunt nişte firme mari care ar putea să investească şi în România şi, dacă investesc, de ce nu ar avea o posibilitate, o oportunitate să vină şi la Satu Mare?” – s-a întrebat primarul Kereskenyi Gabor.

Tags: primar  vizita  china  coreea  japonia  
2868 vizite
Distribuie pe