Locale Altele
Luni, 26 Iulie 2021
Luni, 26 Iul 2021
Primele proiecte concrete de colaborare cu Ostalbkreis
Florin Răchitan  - Vineri, 31 Martie 2017

O delegaţie numeroasă a judeţului Ostalb din Germania se află în aceste zile în vizită oficială în judeţul Satu Mare pentru a pune la punct detaliile necesare demarării primelor proiecte concrete de colaborare în cadrul parteneriatului iniţiat de fosta conducere a judeţului.

Din delegaţia germană fac parte Volker Grab - primarul orașului Ellwagen, Karl Kurz -  directorul economic al Prefecturii Ostalbkreis, Henry Forster - directorul executiv al managementului regional al deșeurilor din Ostalbkreis, Walter Hees - managerul clinicilor din Ostalbkreis și Klaus Wolf - directorul executiv al Direcției Administrația Publică Locală al Prefecturii Ostalbkreis.

După cum se poate deduce şi din componenţa delegaţiei, principalele domenii în care se preconizează colaborarea dintre cele două judeţe sunt relaţiile economice, administraţia publică, sistemul sanitar şi managementul deşeurilor, dar şi învăţământul dual sau turismul.

Oaspeţii germani au vizitat joi mai multe obiective economice din judeţ, între care se numără societăţile Polipol din Foieni, respectiv Autonet şi Technosam din Satu Mare, iar vineri dimineaţa au fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi reprezentanţi ai Prefecturii şi Primăriei Satu Mare.

După cum a precizat Pataki Csaba, ziua de vineri este dedicată discuţiilor bilaterale şi workshop-urilor cu reprezentanţii diferitelor instituţii ale administraţiei publice sătmărene, urmând ca la orele după-amiezii delegaţii din Ostalbkreis să mai facă şi alte vizite în teren.

Potrivit declaraţiilor acestora, se conturează deja primul proiect concret de colaborare între cele două judeţe: un centru de perfecţionare profesională, deschis în oraşul Ellwagen, în care sunt aşteptaţi tineri candidaţi din toată Europa, inclusiv din judeţul nostru. 

Tags: colaborare  proiecte  ostalbkreis  satu mare  
1572 vizite
Distribuie pe