Locale Altele
Joi, 29 Octombrie 2020
Joi, 29 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ambasadorul Germaniei promite că va promova judeţul Satu Mare în ţara sa
Prefectura Satu Mare  - Luni, 22 Mai 2017

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Kereskényi Gábor, l-au primit luni dimineaţa pe şeful misiunii Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa, domnul Cord Meier-Klodt.

Ambasadorul a fost însoţit de preşedintele de onoare al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Johann Forstenhaizler, preşedintele FDG în judeţul Satu Mare, Ioan Leitner, şi de către preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Iuliu Cadar.

Încă de la începutul discuţiilor, ambasadorul Meier-Klodt a apreciat aspectul multietnic și diversitatea culturală a județului Satu Mare, pe care l-a denumit o adevărată mini-Europă - români, maghiari, germani și alte naționalități contribuind la aceasta de sute de ani într-o bună conviețuire, subliniind că Germania va sprijini în continuare moștenirea germană în județ. 

În continuare, Excelenţa Sa a subliniat principalele direcții de acțiune pe care şi le-a propus în mandatul său diplomatic, şi anume promovarea formării profesionale în sistem dual (Satu Mare alături de judeţul Brașov fiind pionieri în acest domeniu, prin proiectul implementat de o companie germană în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” în comuna Foieni și dezvoltarea la Carei a învățământului în limba germană până la nivel liceal). În acest moment există clase cu predare în limba germană doar până la nivel de gimnaziu.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, s-a declarat un susținător al învățământului de tip dual, care oferă șanse reale de afirmare în viață a tinerilor.

Ambasadorul a propus ca în cursul acestui an, având în vedere triplul jubileu (50 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Germania, 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie și 10 ani de la integrarea României în familia europeană) la Satu Mare să se desfășoare un eveniment regional sau chiar național care să marcheze evenimentele menţionate.

Președintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, și primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, au trecut în revistă principalele proiecte de dezvoltare din județ, respectiv municipiu în domenii precum infrastructură, educaţie şi sănătate.

În finalul întâlnirii, ambasadorul a afirmat că dorește în continuare relații directe, chiar şi informale cu conducerea județului Satu Mare. Excelenţa Sa a rămas profund impresionat de dezvoltarea economică a zonei, de interacțiunea culturală și etnică din județ și a arătat că va contribui la o promovare masivă, pe toate căile, a județului nostru în afara graniţelor României.

Tags: vizita  ambasador  germania  
1773 vizite
Distribuie pe