Locale Altele
Luni, 6 Aprilie 2020
Luni, 6 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria Vama vrea să majoreze taxa la apă. ALDE cheamă cetățenii la ședința de consiliu.
ALDE Satu Mare  - Miercuri, 24 Mai 2017

Primarul comunei Vama, Vasile Corodan, a propus Consiliului Local majorarea unei taxe cu 55% pe raza comunei.

Deși propunerea a fost respinsă în ultimele două ședințe de Consiliu Local, pentru vineri a fost programată, cu începere de la ora 19 (!!!) o ședință cu un singur punct pe ordinea de zi, și anume: „Majorarea taxei la apă cu 55%”.

Consilieri locali ALDE se opun vehement acestei hotărâri considerând-o nefondată.

„Nu putem să votăm o asemenea hotărâre. Consiliul local al comunei Vama a alocat în decembrie 2016 suma de 50.000 de lei către serviciul de apă al comunei, iar anul acesta s-au mai alocat 80.000 de lei. Prin alocarea acestor sume consiliul locat asigură 109 mc pentru fiecare familie racordată la serviciul de apă. În comună sunt 668 de familii racordate care plătesc o taxă de 1,75 lei/mc de apă.

Am cerut justificarea acestei majorări în ședință de comisie, iar motivarea a fost mărirea salariilor celor patru angajați de la serviciul de apă. De asemenea, am propus o dezbatere publică pe această temă, solicitare refuzată de către secretarul primăriei, catalogând-o nefondată.

Doresc să fac apel către cetățenii comunei Vama ca vineri, 26.05.2017, începând cu orele 19, să participe la ședința de consiliu local pentru a lămuri această situație, care este în defavoarea tuturor locuitorilor comunei” – anunță Liviu Pop consilier local ALDE comuna Vama.   

Tags: taxa  apa  vama  
772 vizite
Distribuie pe