Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul a deschis Zilele Orașului cu dume despre pacea socială
Florin Răchitan  - Sambata, 27 Mai 2017

În premieră în istoria administrației publice din Satu Mare, presa locală a primit un comunicat special cu textul discursului primarului Kereskenyi Gabor la scurt timp după ce acesta l-a rostit pe scenă, în deschiderea Zilelor Orașului.

Bănuim că e foarte important, așa că îl publicăm integral, să înțeleagă toți sătmărenii intențiile de “civilizare” a orașului în cel mai pregnant fum de mici, teoretic interziși în preajma scenei din Piața 25 Octombrie, unde a trebuit să se facă loc standurilor cu bere la care are interes de afaceri unul dintre viceprimarii municipiului:

“Pentru mine este prima ediție a Zilelor Orașului, din postura de primar. În acest an am promis că vom organiza o sărbătoare ”Altfel”, că vom  reaprinde spiritul Zilelor Orașului care a existat în urmă cu 20 de ani, atunci când a avut loc prima ediție.

Să le urăm bun venit oaspeților noștri din orașele înfrățite Rzeszów, Uzhgorod, Nyíregyháza și Beregovo. Mai ales că împreună cu prietenii din Rzeszów marcăm acum 10 ani de când orașele noastre s-au înfrățit.

Noi toţi cei care tresărim ori de câte ori se pronunţă numele orașului Satu Mare suntem o mare familie. Vă mulțumesc, vouă sătmărenilor, că în ultimul an ne-ați fost alături în pașii pe care i-am făcut împreună pentru reînsuflețirea orașului nostru.

Împreună ne confruntăm zilnic cu numeroase provocări, cu greutăţi, dar, tot împreună, vom duce treaba la bun sfârşit. Să facem în aşa fel încât dezvoltarea economică să continue pentru ca cei care locuiesc în Satu Mare.

Vrem ca tinerii noştri să rămână în Satu Mare, iar cei plecați să se întoarcă să-şi formeze familii aici şi nu în altă parte.

Trebuie să menţinem o pace socială în Satu Mare, indiferent de etnie şi confesiune, în aşa fel încât fiecare sătmărean să se simtă aici ACASĂ. Aceasta este ziua voastră, aceasta este sărbătoarea voastră, Satu Mare este orașul nostru”.

Tags: discurs  primar  zilele  orasului  satu mare  
3172 vizite
Distribuie pe