Locale Altele
Duminica, 14 Aprilie 2024
Dum, 14 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Curve avem, drum de centură ne mai trebuie
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Mai 2009

Primarul Iuliu Ilyes a convocat miercuri o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat principalele puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local, precum şi proiectele prioritare de care se ocupă Primăria în această perioadă.

 

Unul dintre proiectele de hotărâre importante ce vor fi dezbătute joi de consilierii locali se referă la stabilirea domeniilor de activitate pentru prestarea de către contravenienţi a muncii în folosul comunităţii.

Este vorba despre infractorii mai mărunţi, pe care, conform noilor legi, judecătorii nu îi trimit la puşcărie, ci îi „pedepsesc” să lucreze pentru comunitate. Aceştia sunt trimişi la Primărie, unde funcţionarii nu prea ştiu ce să facă cu ei, deoarece acest domeniu nu a fost reglementat cum se cuvine.

 

Printr-un proiect de hotărâre iniţiat de viceprimarul Adrian Albu se doreşte să se stabilească domeniile şi condiţiile în care pot să lucreze aceşti oameni.

„Nu ştim încă exact cum să procedăm cu fetiţele de pe Corso, care adună amenzi de sute de milioane de lei şi, teoretic, ar trebui să presteze munci în valoarea acestor sume, dar încă nu ne-am hotărât ce anume ar trebui să presteze” – a glumit primarul Iuliu Ilyes.

 

O investiţie de care s-ar bucura, cu siguranţă, aceste domnişoare ar fi realizarea drumului de centură al municipiului Satu Mare, readusă în discuţie de conducerea Primăriei.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu patru ani şi s-a ajuns chiar la faza întocmirii studiului de fezabilitate, apoi conducerea de atunci a judeţului s-a gândit că ar fi mişto să includă o bună parte a traseului de ocolire a municipiului Satu Mare în proiectul mai vast al drumului expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza, aşa că toată lumea a aşteptat să se facă ceva concret în legătură cu acest drum expres, nu doar să umble delegaţii în vizite reciproce, să mănânce sarmale şi să bea vin de Tokaj.

 

După atâta aşteptare a venit la putere noul guvern, iar ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a gândit că nu-i o idee prea bună să se construiască drumuri expres, mai bine facem autostradă. Vorba viceprimarului Albu: „Nu vă dăm Logan, mai bine vă dăm Mercedes, dar încă nu ştim când”.

 

La ultima vizită efectuată la Satu Mare de Paştele Catolic, ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Blaga, a promis că drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza va fi singurul din ţară pentru care Guvernul va asigura finanţare încă din acest an.

De atunci, arătându-se foarte preocupaţi de această problemă, parlamentarii sătmăreni au făcut „lobby” la Guvern pentru ca lucrurile să se pună în mişcare. Răspunsurile pe care le-au primit au fost cele pe care le bănuiam cu toţii, adică „se va face” şi „se va drege”, aşa cum s-au făcut şi autostrăzi în România.

 

Acum, primarul Iuliu Ilyes a trimis o scrisoare de informare la Ministerul Transporturilor, în care prezintă proiectul iniţial de realizare a drumului de centură al municipiului Satu Mare, cu speranţa că cei de acolo vor renunţa la fantezii şi vor da bani pentru realizarea acestui drum, care ar presupune şi construirea unui pod nou peste Someş. Ce credeţi, ce răspuns va primi?

Tags: drum  centura  satu mare  curve  
15214 vizite
Distribuie pe