Locale Altele
Marti, 4 August 2020
Marti, 4 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pataki Csaba: ”Protestul medicilor a fost piesă de teatru! Nu e nici o criză de medicamente la spital”!
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 August 2017

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat miercuri, în conferința de presă pe care a susținut-o alături de noua conducere a Spitalului Județean Satu Mare, că protestul la care a participat în luna mai o bună parte a medicilor și asistenților medicali a fost ”o piesă de teatru” regizată de persoane pe care, însă, a refuzat să le nominalizeze.

El a lăsat să se înțeleagă doar că unii participanți la protest sau persoanele ”din spatele lor”, au fost cercetate de ”organele abilitate ale statului”, care însă nu au făcut publică nici o concluzie a a acestor cercetări și, cel puțin până acum, toată tevatura a rămas fără consecințe vizibile.

Mai mult, Pataki Csaba susține că nu a existat niciodată vreo criză a medicamentelor în Spitalul Județean, contrar celor susținute de medicii protestatari, iar eventualele întârzieri în asigurarea stocurilor necesare s-ar fi datorat tot unor ”manevre” mai mult sau mai puțin regizate din culise.

El a dat un exemplu recent, când cineva (persoană pe care, de asemenea, a refuzat s-o nominalizeze) a ”uitat” să comande numărul necesar de pachete de transfuzie sanguină și exista pericolul ca la începutul acestei săptămâni să apară o nouă criză. Aceasta a fost, însă, dezamorsată, deoarece conducerea spitalului a observat din timp problema și a cerut urgent un transport de pachete de transfuzie, care a și sosit în week-end.

Pentru a se evita asemenea probleme în viitor, acum se întocmește documentația pentru un contract-cadru pe baza căruia se va asigura aprovizionarea în flux permanent cu nu mai puțin de 600 categorii de medicamente și materiale sanitare.

În aceeași ordine de idei, Pataki Csaba și managerul interimar Adrian Marc s-au referit și la ”presiunile” pe care le fac reprezentanții unor laboratoare private, care nu văd cu ochi buni intenția Spitalului Județean de a-și amenaja un laborator propriu de analize. Cei doi au dat asigurări că, în ciuda presiunilor, se speră ca până la sfârșitul acestui an, laboratorul propriu al spitalului să obțină toate acreditările necesare și să asigure pacienților posibilitatea să-și facă analizele la tarife decente.

Tags: protest  medici  piesa  teatru  
670 vizite
Distribuie pe