Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prefectul cere primarului suspendarea lucrărilor pe Podul Decebal în perioada caniculei
Florin Răchitan  - Joi, 3 August 2017

După o zi de coșmar pentru șoferii care doreau să treacă oricare dintre cele două poduri peste Someș din Satu Mare, sătmărenii s-au revoltat pe Facebook, criticând ideea Primăriei de a începe lucrările în zona stației de autobus dinspre Instersecția Burdea fix în ziua în care s-a anunțat Cod Portocaliu de caniculă.

Mai mult, pe vineri și sâmbătă este anunțat Cod Roșu de caniculă, cu temperaturi extreme record pentru această perioadă.

Spre seară, prefectul Darius Filip a anunțat că a cerut conducerii Primăriei Satu Mare să ia în considerare suspendarea temporară a lucrărilor.

”Data fiind situația meteorologica extraordinara din aceste zile (cod portocaliu + cod roșu de canicula) am recomandat conducerii Primăriei Municipiului Satu Mare suspendarea lucrărilor la podul Decebal. 

Consider ca situația creeată azi prin demararea lucrărilor având ca efect îngreunarea circulației pe ambele poduri poate pune în pericol inclusiv sănătatea cetățenilor” – a declarat prefectul Darius Filip.

De-altfel, mai mulți consilieri locali au semnalat în timpul zilei că haosul ce s-a instalat în trafic din cauza lucrărilor de pe Podul Decebal au pus în pericol chiar sănătatea oamenilor, exemplificând cu instantanee în care sunt surprinse inclusiv valorile extreme pe care le arătau termometrele din mașini.

”Dacă nu se amână lucrările până după ce trece canicula, ar fi cel putin de bun simt sa se lucreze măcar mai intens, nu ca la ora 16 santierul sa fie gol” – a remarcat consilierul Adrian Micle.

Tot el a reamintit și de ultimele intervenții de acest fel de pe Podul Decebal, în urmă cu doi ani, când lucrările s-au efectuat în cursul nopții, fără să deranjeze pe nimeni. 

Tags: prefect  primar  suspendare  lucrari  
1815 vizite
Distribuie pe