Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Ați crezut că scăpați de calvarul Podului Decebal? Pregătiți-vă pentru încă o vară de coșmar, anul viitor!
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 August 2017

Managerul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, a anunțat miercuri în cadrul unei emisiuni de televiziune că lucrările pe Podul Decebal vor fi reluate anul viitor și vor dura, din nou, cel puțin trei luni.

S-a ajuns la această decizie după ce au fost descoperite probleme grave în structura podului, ce există acolo din momentul construcției, iar cu timpul s-au agravat, însă proiectantul lucrărilor de reabilitare nu avea de unde să știe de ele.

Problemele au ieșit la iveală abia după ce experții au prelevat probe după ce s-a așternut deja stratul de asfalt, care va trebui spart din nou pe o suprafață de 3.000 mp, ceea ce înseamnă, practic, benzile de mijloc de pe aproape toată lungimea podului.

Maskulik Csaba a recunoscut că aceste lucrări ar fi trebuit executate în cursul acestui an, dar firma care lucrează pe pod nu și-a mai asumat această sarcină, deoarece nu mai are timp fizic să le finalizeze până în iarnă.

City-managerul a dat asigurări că, deocamdată, Podul Decebal poate fi trecut în siguranță de toate vehiculele, dar în starea actuală nu ar fi trecut de recepția finală a lucrărilor, iar autoritățile ar fi fost nevoite chiar să dispună închiderea podului. Astfel, Satu Mare va intra probabil în cartea recordurilor, având nevoie de trei ani la rând ca să repare un pod. 

Tags: lucrari  pod  decebal  reluare  
2265 vizite
Distribuie pe