Locale Altele
Vineri, 14 Iunie 2024
Vin, 14 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UPDATE: Epidemia de rujeolă e doar pe hârtie
DSP Satu Mare  - Sambata, 19 August 2017

După ce pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din București au apărut vineri date alarmante despre o presupusă epidemie de rujeolă ce a izbucnit în județul Satu Mare, Direcția Județeană de Sănătate Publică a transmis un comunicat de presă în care precizează că cifrele respective nu ilustrează situația actuală și au apărut din cauză întârzierii birocratice cu care sunt prelucrate unele date mai vechi.

Publicăm integral comunicatul de presă al DSP Satu Mare:

In urma aparitiei in media a unor articole in care se afirma ca judetul Satu Mare este pe primul loc la numarul imbolnavirilor de rujeola in saptamana 14-18 august 2017, pentru o informare corecta a cetatenilor se impun unele precizari:

In saptamana 14-18 august 2017 in judetul Satu Mare, la nivelul Sectiei de Boli Infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare au fost inregistrate 2 cazuri noi de rujeola.

De altfel, printr-o adresa trimisa de catre medicul coordonator al Sectiei Boli Infectioase - copii in data de 16 august 2017, Directia de Sanatate Publica Satu Mare a fost informata despre stingerea epidemiei de rujeola.

Situatia publicata pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile Bucuresti in care in dreptul judetului Satu Mare apare cifra 70 NU releva cazurile nou aparute in perioada mentionata (14-18 august 2017).

Aceasta cifra reprezinta numarul de cazuri confirmate in lunile iunie si iulie pe baza link.urilor epidemiologice, din cele 797 de cazuri de rujeola raportate de la inceputul epidemiei. Confirmarea link.urilor epidemiologice este un proces de durata si aceasta nu constituie raportarea cazurilor nou aparute.

Tags: epidemie  rujeola  satu mare  
1197 vizite
Distribuie pe