Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cimitirul Eroilor va fi reabilitat
Primăria Satu Mare  - Joi, 24 August 2017

Primăria municipiului Satu Mare a început consultarea cu diferite grupuri sociale, respectiv cu instituțiile publice, cu privire la formularea unor propuneri de activități care urmează să fie desfășurate la aniversarea Centenarului Marii Uniri.


În acest sens, după mai multe discuții cu specialiștii Muzeului Județean Satu Mare și după efectuarea unei vizite pe teren, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a luat decizia ca în această toamnă să fie demarate primele lucrări de defrișare, pregătire a terenului și inventariere a pietrelor funerare din Cimitirul Eroilor, în vederea reabilitării locului de veci.

Edilul municipiului, administratorul public, Maskulik Csaba și directorului Muzeului Județean Satu Mare, Radu Ovidiu Ardelean, au constatat că, în Cimitirul Eroilor de pe Bulevardul Cloșca există aproximativ 1650 de pietre funerare din beton mozaicat, inscripționate. De asemenea, după o primă apreciere s-ar părea că alte 800 de pietre funerare lipsesc.

În paralel cu desfășurarea lucrărilor de restaurare, istoricii Muzeului Județean Satu Mare vor face face cercetări pentru a aduce noi informații legate de aceste obiective.


În colaborare cu serviciul de resort din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare se va amenaja Cimitirului Eroilor, astfel încât acesta să devină un punct de atracție turistică al orașului și să reflecte respectul față de înaintașii decedați în slujba țării. 

Tags: cimitirul eroilor  reabilitare  
497 vizite
Distribuie pe