Locale Altele
Joi, 8 Decembrie 2022
Joi, 8 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria a masacrat copacii de pe Barițiu pentru a face loc pistei de biciclete spre Aquapark
Florin Răchitan  - Luni, 27 Noiembrie 2017

Zeci de copaci au fost tăiați de-a lungul străzii Barițiu din Satu Mare, fiind, practic, distrusă întreaga zonă verde de pe marginea drumului, pentru a face loc pistei de biciclete spre Aquapark.

Aspectul a fost sesizat de consilierul local Radu Roca, cel care a amintit de protestul vehement al reprezentanților actualei conduceri a Primăriei Satu Mare atunci când fosta conducere a vrut să taie copacii bătrâni și uscați din Grădina Romei, pentru a evita incidentul grav din această vară, când o creangă a căzut peste un copil.

”De o bună perioadă de timp se lucrează la pista pentru biciclişti de pe strada Bariţiu-Gorunului , conform unui proiect pe care l-am aprobat în Consiliu Local, atât pe partea stângă, cât şi partea dreaptă (în realitate se face pe o singură parte, fără a fi fost modificat proiectul iniţial).

Totul ar fi bine şi frumos dar eu observ ceva straniu: copaci şi arbori tăiaţi, peste 40 la număr, rădăcinile lăsate de săptămâni întregi în faţa caselor oamenilor... şi îmi aduc aminte foarte bine cât de vehement a protestat actuala conducere a primăriei atunci când în februarie 2016 conducerea anterioară a primăriei, pe baza unui studiu dendrologic realizat în Grădina Romei, a dorit să facă toaletarea arborilor pentru a preveni accidentarea copiilor prin ruperea şi căderea crengilor .

Nu s-a realizat, drept urmare.....A FOST SĂ FIE evenimentul tragic din joia neagră a lunii iulie 2017! 

Sigur, a nu mă înţelege greşit, ne dorim cu toţii realizarea pistei pentru biciclişti, care va duce la creşterea calităţii vieţii, creează cadru favorabil sănătăţii populaţiei, dar chiar nu putem realiza pista fără tăierea copacilor ?!?” – se întreabă Radu Roca.

Primăria zice că vor planta alți copaci în locul celor tăiați și totul va fi frumos.

Tags: copaci  taiati  baritiu  
1837 vizite
Distribuie pe