Locale Altele
Vineri, 21 Septembrie 2018
Vin, 21 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ANI a pus tunurile pe aleșii locali din județul Satu Mare. Printre victime e și primarul din Racșa.
Florin Răchitan  - Joi, 7 Decembrie 2017

Trei dintr-o lovitură! Agenția Națională de Integritate a publicat joi o listă cu nouă aleși locali din toată țara, în cazul cărora au fost constatate conflicte de interese sau stare de incompatibilitate cu fucțiile pe care le ocupă în administrația publică. Trei dintre aceștia sunt din județul Satu Mare.

Cel mai sonor nume dintre cele vizate de ANI este al primarului comunei Racșa, Toma Betea, care administrează localitatea cunoscută ca fiind cea mai importantă bază electorală a PSD în județ.

El este acuzat acum de conflict de interese, după ce, în calitate de primar, a încheiat un contract de închiriere cu un PFA (Persoană Fizică Autorizată) aparținând fiului său, Vasile Florin Betea.

O altă ”captură” importantă a Agenției Naționale de Integritate este consilierul local Monica Avașan din Odoreu, care a participat la deliberări și a votat un Proiect de Hotărâre ce prevedea înființarea unei firme proprii a Primăriei Odoreu, la conducerea căreia a fost numit chiar soțul ei.

Un alt caz în care un ales local ”a picat de fraier” este cel al fostului viceprimar și actual consilier local al comunei Porumbești, Karasz Endre, care a uitat să se retragă din Consiliul de Administrație al școlii din localitate în momentul în care a fost numit viceprimar, el îndeplinind simultan ambele atribuții timp de patru luni la sfârșitul anului 2015.

Pe baza constatărilor ANI în aceste cazuri, cei vizați urmează fie dați în judecată și, în funcție de sențințele date de judecători, riscă să-și piardă funcțiile și să li se interzică accesul în administrația publică pentru o anumită perioadă.

Tags: ani  incompatibilitate  toma betea  racsa  
516 vizite
Distribuie pe

Sătmăreanul Valentin Macec, consul al României la Londra
Luni, 10 Septembrie 2018
Fostul vicepreședinte (pentru o perioadă scurtă) a Consiliului Județean Satu Mare, Valentin Macec, a fost instalat oficial, vinerea trecută, într-unul dintre cele trei posturi de consuli ai Ambasadei României de la Londra.   continuare

Ioana Bran la reuniunea miniștrilor de Tineret din UE. Se triplează numărul tinerilor din Programul Erasmus!
Marti, 4 Septembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului din România, deputatul sătmărean Ioana Bran...   continuare

Cum ajungi șef la parcări în Satu Mare? Cu cât mai multă pagubă!
Luni, 27 August 2018
Mai țineți minte locurile de parcare ”strâmte” amenajate în anul 2014 în câteva zone din Micro 16 și Micro 15 (Aleea Milcov)?   continuare

Transferul Hotelului Sport către municipiul Satu Mare este o prioritate pentru Ioana Bran
Vineri, 24 August 2018
După entuziasmul anunțului făcut de Primărie cu privire la preluarea Hotelului Sport de către...   continuare

Soclul statuii lui Vasile Lucaciu, neglijat în Anul Centenarului
Joi, 23 August 2018
Consilierul județean Adrian Cozma atrage atenția asupra unui alt aspect al neglijenței administrației locale, căreia i-a căzut victimă, din nou, statuia lui Vasile Lucaciu din parcul central al municipiului Satu Mare. Soclul statuii așteaptă sărbătoarea Centenarului Unirii cu o cifră lipsă la anii care indică...   continuare