Locale Altele
Joi, 6 August 2020
Joi, 6 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Arad se poate! Consiliul Local a anulat majorarea taxelor și impozitelor locale.
Florin Răchitan  - Joi, 18 Ianuarie 2018

Consiliul Local al municipiului Arad a votat miercuri, în unanimitate, un proiect de hotărâre care anulează prevederile unui proiect anterior, votat tot de ei la finalul anului trecut, privind creșterea taxelor și impozitelor locale.

La propunerea primarului Gheorghe Falcă, taxele și impozitele locale din Arad revin la valorile din 2015, astfel că majorarea lor cu 25% nu mai este valabilă.

În justificarea acestei decizii de ultimă oră, edilul-șef al Aradului a făcut referire, în primul rând, la suma destul de mică ce s-ar fi strâns din majorare, aproximativ 800.000 de euro (comparabilă cu suma ce se preconizează să se adune la Satu Mare, în urma majorării taxelor de aici n.r.), dar și la returnarea unei sume destul de importante dintr-un contract de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

De asemenea, Gheorghe Falcă a recunoscut că i-a ascultat pe arădenii care și-au exprimat revolta pe mediile de socializare în momentul în care conducerea orașului a decis să le majoreze impozitele dând vina pe Guvern.

Reamintim că o majorare asemănătoare de impozite a fost aprobată la sfârșitul anului trecut și de majoritatea politică UDMR + PNL din Consiliul Local Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor invocând aceleași motive și dând ca exemplu alte orașe din zonă în care au fost aprobate asemenea creșteri de taxe, inclusiv Arad. 

Tags: anulare  majorare  impozite  arad  
1043 vizite
Distribuie pe
Zoro
La noi s au dublat taxele!Oamenii muncii sunt niste oropsiti,trebuie bani la cei lenesi si puternici si tineri rromi ptr ajutoare sociale!!!!
2018-01-27 05:06:22