Locale Altele
Marti, 20 Februarie 2018
Marti, 20 Feb 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aşa arată “autoutilitarele” cumpărate de Consiliul Judeţean la preţ umflat
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Februarie 2018

V-amintiţi Skoda Superb cumpărată de Primăria Satu Mare ca investiţie prioritară imediat după ce a ajuns la putere actuala conducere?

Noa, Consiliul Judeţean a cumpărat nu una, ci trei! E adevărat, acestea sunt numai Octavia şi se pare că firma Skoda a inventat genul de “autoutilitare” pentru acest tip de maşină, cel puţin aşa reiese din documentele foarte “creative” de licitaţie pe baza cărora grofii de la conducerea judeţului au plătit în jur de 36.000 euro pe fiecare maşină. În total, aproape 500.000 lei! Ca termen de comparaţie: Olimpia avea nevoie cam de aceeaşi sumă pentru a supravieţui în Liga a II-a.

De fapt, gurile rele spun că de la reprezentanţa Skoda din Oradea s-ar fi cumpărat, în aceeaşi perioadă, patru Skoda, dintre care una ar fi ajuns la o persoană fizică (legată de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare) şi aşa se explică preţul exorbitant plătit pentru fiecare maşină, fiindcă din bani publici s-au plătit, teoretic, doar trei bucăţi, însă pe poarta reprezentanţei au ieşit patru maşini, iar preţul celei de-a patra a trebuit mascat cumva într-un preţ umflat la celelalte trei.

Pentru exemplificare, în orice configurator de pe site-ul oficial al Skoda din România, un autoturism Skoda Octavia costă în jur de 25.000 euro, ceea ce înseamnă că băetzii au mai “plusat” cel puţin câte 10.000 de euro/bucată.

Totul a început în luna noiembrie a anului trecut, când pe gâtul consilierilor judeţeni a fost băgat un proiect de hotărâre care prevedea achiziţia de “autoutilitare”, fără să se specifice exact pentru ce este nevoie de acestea, însă consilierii au presupus că acestea vor transporta alimente sau alte materiale la casele de copii sau pentru alte instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean.

Drept urmare, au votat “cu două mâini” proiectul de hotărâre, că doar nu i-or lăsa fără mâncare pe săracii orfani de la casele de copii!

Doar că, în decembrie, când s-a făcut efectiv achiziţia, SURPRIZĂ! În faţa Palatului Administrativ au fost parcate trei Skoda Octavia, care oricum le-am privi, din orice unghi, nu prea seamănă a autoutilitare şi, în orice caz, e destul de clar că nu transportă pâine şi biscuiţi la casa de copii din Oar ;)) Unii consilieri au ajuns în pragul apoplexiei când au aflat şi preţul la care au fost cumpărate acestea ;))

Cacealmaua a fost dezvăluită de consilierul (încă ;)) liberal Adrian Cozma, care nu a întârziat să-şi verse năduful într-o postare pe Facebook:

“Vreau votul înapoi! UDMR m-a înșelat (din nou)! Am votat achiziționarea unor AUTOUTILITARE, așa cum era trecut în hotărârea de consiliu, iar ei și-au cumpărat mașini de lux cu ultradotări. Sunteți niște nesimțiți! Am cerut bani pentru dotări în spital, iar răspunsul a fost: Nu avem bani”! – a scris Adrian Cozma.

Chestia e că jmekeria nu e nouă, ci doar copiată de pe o licitaţie la fel de trucată şi cu dedicaţie ce a avut loc la sfârşitul anului trecut, în care protagoniste au fost aceeaşi reprezentanţă Skoda din Oradea şi conducerea Consiliului Judeţean Bihor, în frunte cu preşedintele UDMR-ist Pasztor Sandor.

Acelaşi caiet de sarcini, aceeaşi ofertă, cu maşini cu aceleaşi dotări full-option botezate “autoutilitare” în acte, ceea ce bănuim că ar produce mare uimire la fabrica Skoda din Cehia, fiindcă cei de acolo cu siguranţă nu au auzit în viaţa lor de autoutilitară Skoda Octavia Style cu tracţiune 4x4.

Ca să nu mai vorbim de faptul că în ultimele luni marca Skoda a devenit foarte populară la achiziţiile publice ale instituţiilor sătmărene, având în vedere că şi societatea Apaserv “şi-a tras” câteva bucăţi. Şi ştim cu toţii cam cine sunt jmekerii de la Apaserv. Sau nu?

Tags: skoda  octavia  consiliul  judetean  satu mare  
2274 vizite
Distribuie pe
bogdan
# rezist......unde sunteti? nici o reactie la Satu Mare? marca Skoda este foarte populara si in primariile din judet....... DNA DNA sa vina sa va ia?
2018-02-13 10:26:25

Odoreu are primar de 5*****
Luni, 19 Februarie 2018
Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, participă în aceste zile la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de 500 de colegi din toată țara și mai mulți membri ai Guvernului.   continuare

Bugetul orașului Negrești-Oaș pe anul 2018 a fost aprobat
Duminica, 18 Februarie 2018
Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.   continuare

Bugetul municipiului Satu Mare: un milion de dolari pentru CSM, iar Centenarul Marii Uniri aşteaptă rectificarea
Joi, 15 Februarie 2018
Consilierii locali sătmăreni au votat joi, în şedinţă extraordinară, bugetul municipiului Satu Mare pe anul 2018, care, după placa pe care a pus-o din nou primarul...   continuare

Negrești-Oaș va avea în 2018 un buget mai mare și mai generos în investiții
Miercuri, 14 Februarie 2018
Bugetul propus de conducerea Primăriei Negrești-Oaș pentru anul 2018 este în ușoară creștere față de cel de anul trecut și, potrivit declarațiilor primarului Aurelia Fedorca, acesta va cuprinde, din nou, un capitol însemnat destinat investițiilor pentru dezvoltarea orașului. Proiectul de buget a fost supus...   continuare

Judecătorii sătmăreni se ocupă de câte 100 dosare în fiecare lună
Marti, 13 Februarie 2018
Cu toate că fiecare judecător de la Tribunalul și judecătoriile din județul Satu Mare trebuie să se ocupe, în medie, de aproape 100 dosare în fiecare lună, aceștia au obținut calificativul ”Eficient” și chiar ”Foarte eficient” în cursul anului 2017. Bilanțul activității acestora a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă.   continuare